Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás óriástekercsek

Almás óriástekercsek
Almás óriástekercsek
70 perc / előkészület: 45 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ebéd második fogásaként készítettem egy kis zöldborsó leves után. Ezért is vágtam nagyobb szeletekre. Nekem ebből 7 óriáscsiga lett.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához:

  • 55 dkg liszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 kk só
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg margarin

Töltelékhez:

  • 1,5 kg alma
  • 3 ek cukor
  • 1 ek mézes sütemény fűszerkeverék
  • 3 ek búzadara

Lekenéshez:

  • 1 tojássárgája
  • 1 kk tej
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral.

  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, beletesszük a tojássárgáját és a margarint. Alaposan kidagasztjuk.

  3. Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

  4. Az almát megtisztítjuk, meghámozzuk, és a reszelő nagy lyukán lereszeljük.

  5. A levét kicsavarjuk, majd a gyümölcsre szórjuk a cukrot, a mézes sütemény fűszerkeveréket, és alaposan összekeverjük.

  6. A megkelt tésztát erősen lisztezett felületen 0,5 cm vastagra, téglalap alakúra kinyújtjuk. Megszórjuk a búzadarával, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket.

  7. A hosszabbik oldaláról feltekerjük, mint a bejglit.

  8. Egy éles késsel 3-4 cm széles szeleteket vágunk le, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe állítjuk őket.

  9. Ott még kb. 30 percet hagyjuk kelni.

  10. Tejjel elkevert tojássárgájával lekenjük.

  11. Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 10 560
elküldve: 7
receptkönyvben: 174
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás tekercs, almával töltött kelt tészta, gyümölcsös kelt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!