Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-zabos kovászos csiga

Almás-zabos kovászos csiga
Almás-zabos kovászos csiga
100 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran készítek kakaós csigát, keresve a tökéletes receptet, de ugyanaz a töltelék már kezdett kicsit unalmassá válni. Pizzás csiga nemrég készült, így ezúttal gondoltam, kipróbálom almával és zabbal. Nem bántam meg, nagyon finom lett.

22 darab lett belőle, darabja 120 kalória, 4 g fehérje, 18 ch, 3 zsír. 100 grammja 256 kalória, 8 zsír, 39 ch, 7 zsír.

hozzávalók / 11 adag

Tészta

Töltelék

Összeállítás

ajánlat

A tészta összeállításához itt találjátok a segítséget.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Készítsük elő a tésztát a „Kenyér jellegű kovászos tészta előkészítése” receptben leírtak alapján.

Töltelék

  1. Míg a tészta kel, készítsük el a tölteléket.
  2. Az almát héjától reszeljük le, vagy vágjuk apróra késes aprítóval. Főzzük össze 10 perc alatt a többi hozzávalóval. (A keményítő kivételével, azt csak az utolsó két percben adjuk hozzá.) Majd hagyjuk kihűlni.
  3. Közben kezdjük előmelegíteni a sütőt 180 fokra, és tegyünk az aljába egy üres edényt is.

Összeállítás

  1. A harmadik hajtogatás után letakarva pihentessük a tésztát még tíz percet a deszkán, majd vágjuk két darabba. Nyújtsuk ki mindkettőt vékonyra, kb. 30*20 centis téglalappá.
  2. Kenjük meg a téglalapokat vékonyan olajjal, majd a töltelékkel, minden oldalon kihagyva másfél centit.
  3. Tekerjük fel a téglalapokat az egyik rövidebb oldal felől, szorosan, a végén vizezzük be enyhén töltelék nélküli tésztavéget, így nem fog elválni sütés közben.
  4. Kenjük meg vékonyan olajjal a tekercseket kívülről, így ha összeérnek a tepsiben is, egyszerű lesz őket elválasztani a végén, majd vágjuk fel a tekercseket ujjnyi vastagra. Emeljük a csigákat sütőpapírral bélelt tepsire, és letakarva kelesszük még őket 10-20 percig.
  5. Öntsünk vizet a sütőben lévő edénybe, és spricceljük le vízzel a csigákat, majd mehetnek a sütőbe. Süssük őket készre kb. 30 perc alatt, majd szedjük őket rácsra, és letakarva hagyjuk őket kihűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40*30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 983
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lousha

Mióta szakács: 2016.06.06.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
konyhatechnológia: vadkovászos receptek

egyéb elnevezések

kovászos csiga, almás tekercs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

266
kovász 100 g
finomliszt 250 g
teljes kiőrlésű liszt 150 g
sikér 30 g
2 g
édesítőszer 15 g
víz 85 g
főzőtejszín 80 g
vaj 100 g
alma 100 g
víz 125 g
édesítőszer 10 g
fahéj 2 kávéskanál
mazsola 25 g
citromlé 1 teáskanál
zabpehely 15 g
kukoricakeményítő 15 g
repceolaj 20 g