Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Albondigas leves

Albondigas leves
Albondigas leves
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem az ilyen egytálétel típusú leveseket. Minden benne van, hús, krumpli, zöldségek. Ez egy mexikói recept, és náluk nem furcsa az ennyire csípős, fűszeres étel. A nyári rekkenő hőség miatt fogyasztják az erős ételeket, mert az lehűti őket. Mint minden receptnek, ennek is több változata van. Megpróbáltam a mexikói konyhára jellemző alapanyagokat összeválogatva a saját hibridemet összevarázsolni.

hozzávalók / 6 adag

a gombóchoz:

  • 25 dkg darált marhahús
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 1 cs friss koriander, csak a levele, felaprítva
  • 5 dkg kukoricaliszt
  • 2 tk chilipehely
  • 1 ek füstölt paprika
  • 0,5 tk őrölt római kömény
  • csipetnyi őrölt koriander
  • 1-1 tk só, frissen őrölt bors
  • 0,5 sárgarépa, finomra lereszelve
  • 2-3 gerezd fokhagyma, finomra vágva
  • 1 tojás

a leveshez:

  • 1 ek napraforgó olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma, kockára vágva
  • 1,5 sárgarépa, karikára vágva
  • 1 doboz hámozott, kockázott paradicsom (45 dkg)
  • 1 doboz paradicsomszósz (22 dkg)
  • 2 szem burgonya (30 dkg), kockára vágva
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1 tk oregano
  • 2 tk só
  • 1 marhahúsleves kocka, elhagyható
  • 1 cs friss koriander, csak a levele, felaprítva
  • 1 kicsi, zsenge cukkini, kockára vágva
  • 15 dkg kukorica

ajánlat

Ha a paradicsomtól túl savanyú lenne, tegyünk bele 1 tk cukrot.

Aki idegenkedik a koriandertől, ennél a receptnél nem olyan erős az íze, mert csak a levelet kell használni. A szárában van inkább az ereje. Az őrölt koriandernek pedig inkább citromos íze van.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombóchoz az összes hozzávalót jól összegyúrjuk, és 4 cm átmérőjű gombócokat formázunk belőle. Félrerakjuk.
  2. A leveshez a felhevített olajon pár percig pároljuk a hagymát meg a répát.
  3. Öntsük hozzá a paradicsomkonzervet, a szószt, burgonyát, a fűszereket, sót, leveskockát meg a friss koriandert.
  4. Engedjük fel annyi vízzel, amilyen sűrűre szeretnénk, forraljuk fel, rakjuk bele a gombócokat.
  5. Kis lángon főzzük 15 percig, adjuk hozzá a cukkinit, amivel további 10 percig főzzük. Végül öntsük hozzá a kukoricát, ezzel csak melegítsük össze.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 888
elküldve: 1
receptkönyvben: 155
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
700 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

albondigas (húsgombóc) leves, mexikói húsgombócleves, húsgombócleves zöldségekkel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vekii
vekii Sat, 2013-11-30 23:09

Ezt kiprobaltam es nagyon fincsi lett, a csaladnak is bejott :) koszonom
udv: veki

witch
witch / witch Sun, 2013-12-01 04:37

Nagyon szivesen! Annak meg kulon orulok, hogy mindenkinek
izlett, mert nalunk peldaul, az olyan ritka. Koszi, hogy megirtad!
udv:witch