r
Nosalty Logó

Albínó pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Albínó pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához:4 db 30 cm-es kerek v. 2 db 30x40 cm-es tepsiben készült pizzához

A feltéthez

Összesen 794 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához:4 db 30 cm-es kerek v. 2 db 30x40 cm-es tepsiben készült pizzához

A feltéthez

Összesen 6366 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához:4 db 30 cm-es kerek v. 2 db 30x40 cm-es tepsiben készült pizzához

A feltéthez

Összesen 200 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1536 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    871 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    531 micro
Összesen 794 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    244.2 g

Zsír

  • Összesen
    300.2 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    883 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12288.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    352 mg
  • Kálcium
    2099 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    2441 mg
  • Nátrium
    6972 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    661.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1428.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1418 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    780 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1244 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    2059 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4247 micro
Összesen 6366 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 200 Kcal

Hozzávalók

A tésztához:4 db 30 cm-es kerek v. 2 db 30x40 cm-es tepsiben készült pizzához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához:4 db 30 cm-es kerek v. 2 db 30x40 cm-es tepsiben készült pizzához

  1. 2 dl langyos vízben 1 kk cukorral és 1 kis ek-nyi liszttel felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztbe beleütjük a tojásokat, beleszórjuk a sót, és tenyerünk között belemorzsolunk szárított oreganot és bazsalikomot. Ha az élesztő megkelt, ráöntjük a lisztre és még kb. 2-3 dl langyos vizet is hozzáadunk.
  3. A robotgép dagasztóspiráljával addig dagasztjuk, amíg az edény falától elválik a tészta. Ekkor ráöntjük a 4 ek olívaolajat és jól beledolgozzuk a tésztába. Meleg helyen letakarva, kb. 1 órán keresztül kelni hagyjuk.
  4. Közben elkésztjük a rakományt. A bacont, vagy kolozsvári szalonnát kevés olíván kiolvasztjuk, és megdinszteljük rajta a rengeteg felkarikázott hagymát (nem pirítjuk, csak puhítjuk!).
  5. Ha a hagyma megpárolódott, hozzáadjuk a felkockázott tarját, az ugyancsak apróra szeletelt pepperonit, és a félbevágott olajbogyókat.
  6. Közben a tejfölbe belepréseljük a fokhagymagerezdeket, borsot őrölünk rá és jól elkeverjük.
  7. Ha a hagymás keverék kihűlt, hozzáadjuk a fokhagymás-borsos tejfölt.
  8. Ha megkelt a pizzatésztánk, aszerint hogy kerek pizzalapon, vagy tepsiben kívánjuk kisütni, 2, vagy 4 darab cipót formázunk belőle, illetve ízlés szerint vékonyabb, vagy vastagabb alapot nyújtunk, melyet kiolajozott tepsibe, vagy pizzasütőlapra fektetünk. A rakományt a fentieknek megfelelően ugyancsak elosztjuk, és a tésztára kenjük. (A fotón egy kiadósabb, vastagtésztás változat látható.)
  9. Sütőben megsütjük. Amikor a tészta megemelkedik és a széle aranysárgára kezd pirulni, akkor a fele-fele arányban összekevert reszelt trappista és füstölt sajt keverékével megszórjuk. Még egy kis időre visszatoljuk a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4399
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 08.

Ajánló

    CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Albínó pizza
Tomatotree 261 recept

Hosszú évekig Anyukám szállította nekünk rendszeresen a fenti pizzatésztát, amit kelesztés után egy kiolajozott nylonzacskóban lefagyasztott. Ha el akartam készíteni, csak elővettem és hagytam kiolvadni a további felhasználás előtt. (Nem jó mikróban kiolvasztani!!!) Mivel egy ekkora mennyiségű tészta jókora helyet foglal a fagyasztóban, pár éve magam is megpróbálkoztam a dagasztással, mert a pizza bármikor jöhet a családnak. És kiderült, hogy nekem is megy!  A rakomány sokáig a hagyományos paradicsomos alappal készült, míg a fenti tejfölös változatot ki nem találtam. Imádjuk a tejfölt, a fokhagymát, a hagymát, a füstölt sajtot, ezért ez a kombináció nekünk nagyon bejön! Az olajbogyó elhagyható, ha valaki nem szereti. A pepperoni is, de vele pikánsabb az ízhatás!

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához:4 db 30 cm-es kerek v. 2 db 30x40 cm-es tepsiben készült pizzához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek