Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Albínó pizza

Albínó pizza
Albínó pizza
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hosszú évekig Anyukám szállította nekünk rendszeresen a fenti pizzatésztát, amit kelesztés után egy kiolajozott nylonzacskóban lefagyasztott. Ha el akartam készíteni, csak elővettem és hagytam kiolvadni a további felhasználás előtt. (Nem jó mikróban kiolvasztani!!!) Mivel egy ekkora mennyiségű tészta jókora helyet foglal a fagyasztóban, pár éve magam is megpróbálkoztam a dagasztással, mert a pizza bármikor jöhet a családnak. És kiderült, hogy nekem is megy!  A rakomány sokáig a hagyományos paradicsomos alappal készült, míg a fenti tejfölös változatot ki nem találtam. Imádjuk a tejfölt, a fokhagymát, a hagymát, a füstölt sajtot, ezért ez a kombináció nekünk nagyon bejön! Az olajbogyó elhagyható, ha valaki nem szereti. A pepperoni is, de vele pikánsabb az ízhatás!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához:4 db 30 cm-es kerek v. 2 db 30x40 cm-es tepsiben készült pizzához

A feltéthez

ajánlat


 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2 dl langyos vízben 1 kk cukorral és 1 kis ek-nyi liszttel felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztbe beleütjük a tojásokat, beleszórjuk a sót, és tenyerünk között belemorzsolunk szárított oreganot és bazsalikomot. Ha az élesztő megkelt, ráöntjük a lisztre és még kb. 2-3 dl langyos vizet is hozzáadunk.
  3. A robotgép dagasztóspiráljával addig dagasztjuk, amíg az edény falától elválik a tészta. Ekkor ráöntjük a 4 ek olívaolajat és  jól beledolgozzuk a tésztába. Meleg helyen letakarva, kb. 1 órán keresztül kelni hagyjuk.
  4. Közben elkésztjük a rakományt. A bacont, vagy kolozsvári szalonnát kevés olíván kiolvasztjuk, és megdinszteljük rajta a rengeteg felkarikázott hagymát (nem pirítjuk, csak puhítjuk!).
  5. Ha a hagyma megpárolódott, hozzáadjuk a felkockázott tarját, az ugyancsak  apróra szeletelt pepperonit, és a félbevágott olajbogyókat.
  6. Közben a tejfölbe belepréseljük a fokhagymagerezdeket, borsot  őrölünk rá és jól elkeverjük.
  7. Ha a hagymás keverék kihűlt, hozzáadjuk a fokhagymás-borsos tejfölt.
  8. Ha megkelt a pizzatésztánk, aszerint hogy kerek pizzalapon, vagy tepsiben kívánjuk kisütni,  2, vagy 4 darab cipót formázunk belőle, illetve ízlés szerint vékonyabb, vagy vastagabb alapot nyújtunk, melyet kiolajozott tepsibe, vagy pizzasütőlapra fektetünk. A rakományt a fentieknek megfelelően ugyancsak elosztjuk, és a tésztára kenjük. (A fotón egy kiadósabb, vastagtésztás változat látható.)
  9. Sütőben megsütjük. Amikor a tészta megemelkedik és a széle aranysárgára kezd pirulni, akkor a fele-fele arányban összekevert reszelt trappista és füstölt sajt keverékével megszórjuk. Még egy kis időre visszatoljuk a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 227
elküldve: 2
receptkönyvben: 51
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
253 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pizza
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tejfölös-pepperónis pizza, pizza szalonnás pepperónis feltéttel, tejfölös pizza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

793
finomliszt 75 dkg
tojás 2 db
élesztő 4 dkg
olívaolaj 4 ek
víz 4 dl
1 kk
cukor 0.5 ek
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
póréhagyma 2 közepes db
vöröshagyma 3 db
olívaolaj 1 ek
füstölt-főtt tarja 20 dkg
bacon 5 szelet
pepperoni 2 db
olajbogyó 5 dkg
tejföl 375 g
fokhagyma 4 gerezd
bors 0 ízlés szerint
trappista sajt 20 dkg
füstölt sajt 20 dkg