r
Nosalty Logó

Agglegény palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Agglegény palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 632 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 3777 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 166 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1044.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4794 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 632 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.4 g

Zsír

  • Összesen
    180.7 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1078 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6268.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    1444 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    2539 mg
  • Nátrium
    1602 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1242.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2221 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    232 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    891 mg
  • Retinol - A vitamin:
    867 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1001 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 3777 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1254 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig kevergetjük.
  2. Fűszerezzük és sűrített paradicsommal (vagy 1 kis konzervvel vagy egy fél parírdobozossal) összekeverjük.
  3. Egy pici vizet is öntünk alá, ha túl sűrű, és készre pároljuk. A végén ne maradjon sok leve!
  4. Ezzel a húsraguval töltjük meg a palacsintákat.
  5. Mindegyiket rézsútosan 3 részre vágjuk, és egy közepes, kiolajozott tepsibe rakjuk úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást.
  6. Míg a ragu fő, addig a zöldséget kevés sós vagy ételízesítős vízben megfőzzük. Leszűrjük, belekeverjük a krémsajtot és a tejszínt.
  7. Borssal és szerecsendióval fűszerezzük, és összeforraljuk. (Ha nincs tejszínünk és krémsajtunk, reszelt sajtot olvaszthatunk bele egy kevés tejjel. Legfinomabb tejszínnel és lehetőleg ízesített sajtkrémmel, pl. zöldfűszeressel, hagymással, fokhagymással.)
  8. Ezzel a sajtmártásos zöldséggel leöntjük a palacsintákat, és reszelt sajttal megszórjuk.
  9. Sütőben addig sütjük, míg a sajt pirulni kezd.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15196
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a palacsintás egytálételt már hosszú évek óta készítem. Sok vendégünk is megkóstolta már, mert praktikus étel, előre lehet dolgozni, és csak tálalás előtt kell betolni a sütőbe. Kiadós, érdekes, és eddig még mindig sikerem volt vele. Az elkészítéséről fázisfotók itt találhatók.

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek