r
Nosalty Logó

Spenótos palacsintabatyuk

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Orkat
Spenótos palacsintabatyuk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 523 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 119 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    939.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    761 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1935 micro
Összesen 523 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    123.5 g

Zsír

  • Összesen
    106.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5636.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1941 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1842 mg
  • Nátrium
    1204 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    989.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1008 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    482 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    463 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    4568 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11609 micro
Összesen 3133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tisztítsuk meg a spenótleveleket az erősebb erektől, illetve a szárától, mossuk meg, majd kevés olajon sóval és kis vízzel fedő alatt fonnyasszuk meg egy serpenyőben (kb. 5 perc). Így elveszíti 'vad, zöld' ízét. Ha ezzel kész vagyunk, csepegtessük le a leveleket, majd vágjuk apróbb darabokra.
  2. Tegyük egy mélyebb keverőtálba a tojást, sót, borsot, zúzott fokhagymát, liszteket, és a tej felét, majd dolgozzuk el csomómentesre. Ezután öntsük hozzá a maradék folyadékot (tejet+vizet), tegyük hozzá a spenótot, keverjük el, majd hűvös helyen pihentessük kb. 15-20 percet.
  3. A tészta pihenő idejének leteltével a legmagasabb lángon hevítsük fel a serpenyőt vagy palacsintasütőt, és pár csepp olajjal kenjük ki. Ha teljesen felforrósodott, egy merőkanál segítségével adagoljuk a nyers tésztát a sütéshez.
  4. Ha már a tészta széle kezd elválni a serpenyő falától, kukkantsunk alá, és győződjünk meg róla, hogy kellőképpen megsült-e. Ha igen, falapát vagy műanyag spatula segítségével fordítsuk meg, és rövid ideig süssük tovább. Ha kész, borítsuk tányérra, töltsük meg, majd fogyasszuk kedvünkre, amennyi csak jól esik.

A töltelékhez

  1. Közben készítsük el a tölteléknek valókat. A gombát pucoljuk meg, daraboljuk fel, majd egy forró serpenyőben, kevés olajon a legmagasabb lángon pirítsuk, amíg aranyló barna színt nem kap. Majd sózzuk, és öntsük fel a tejszínnel, forraljuk pár percig, amíg kellőképpen besűrűsödik.
  2. A brokkolit szedjük rózsáira, tegyük fel sós vízben főni, éppen csak annyiban, amennyi ellepi, majd szórjuk bele a szódabikarbónát, és fedő alatt főzzük puhára, kb. 10 perc.
  3. Majd öntsük hozzá a főzőtejszínt, ízlés szerint sózzuk, de csak miután a reszelt sajtot is hozzáadtuk, mert az is sós lehet! Legvégül, mikor a sajt is felolvadt, botmixerrel krémesítsük.
  4. A töltelékek miközben hűlnek, sűrűsödni fognak. A kisült palacsintákat pedig érdemes a képen látható 'batyu' formára hajtogatni, hogy a tölteléket be tudjuk zárni.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1603
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebben a változatban az egészséges hozzávalók játszották a fő szerepet. Spenót, teljes kiőrlésű liszt, gomba, brokkoli. Mindezek fantasztikus ízélményhez juttatják az embert, ha megfelelően készítjük el őket. Bizton állíthatom, nem lesz csalódás a végeredmény!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek