r
Nosalty Logó

Afrikai földimogyoró-leves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
kga
Afrikai földimogyoró-leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 595 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 2377 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 80 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1612.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    917 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    747 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2590 micro
  • β-karotin
    7262 micro
  • β-crypt
    232 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 595 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    138.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6450.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    606 mg
  • Foszfor
    1482 mg
  • Nátrium
    3669 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.2 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    1388.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2986 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    425 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    744 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    10361 micro
  • β-karotin
    29047 micro
  • β-crypt
    930 micro
  • Likopin
    10295 micro
  • Lut-zea
    2168 micro
Összesen 2377 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    345 micro
  • β-karotin
    968 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    343 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket mossuk meg, szükség szerint hámozzuk. Vágjuk fel a fehérrépát, a sárgarépát, a paprikát, a kaliforniai paprikát és a halványító zellert 2 cm széles csíkokra. A hagymát és a fokhagymát egészen apróra aprítsuk fel.
  2. Ha nem konzerv darabolt paradicsomot használunk (chopped tomato), akkor először óvatosan metsszük be a paradicsomok héját 2-3 helyen, majd merítsük őket lobogó vízbe 20-25 mp -re. Ha a bemetszéseknél a paradicsom héja elkezdett kifelé pödörödni, akkor vegyük ki őket, és tegyük hideg vízbe. Ha kihűltek, hámozzuk meg, és vágjuk fel 1 cm -es kockákra.
  3. A főzéshez használt edénybe csorgassuk bele az olívaolajat, majd amikor felforrósodott, öntsük bele a zöldségeket, és pároljuk 4-5 percig.
  4. Amikor a zöldségek színt kaptak, öntsük fel a csirkealaplével, dörzsöljük bele a chilipaprikát (utána alaposan mossunk kezet!!), és hagyjuk főni 15-20 percig. Amikor a zöldségek megfelelően megpuhultak, szórjuk bele a hántolt árpát, és öntsük bele a darabolt paradicsomot.
  5. Amikor a hántolt árpa megpuhult fogkeményre, merjük a levesbe a földimogyoró-vajat. A mogyoróvaj 2-3 perc alatt eloszlik, és besűríti a levest.
  6. Ezután vegyük le a hőforrásról az edényt, és hagyjuk 1/2 órát pihenni a levest. A pihenés alatt az árpa egy kicsit megduzzad, és tovább sűríti a levest.
  7. Tálalás előtt melegítsük fel újra a levest, és tejszínnel-, durvára aprított pörkölt földimogyoróval tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18534
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Két hete szörnyen éhes voltam este, de semmilyen alapanyagot nem találtam, amiből levest tudtam volna készíteni. A szekrényben csak pörkölt földimogyoró volt. Ekkor pattant ki a fejemből a gondolat, hogy vajon létezik -e földimogyoróból készült leves. Utánanéztem, és megtaláltam ezt a dél-afrikai különlegességet.

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

13 magyaros leves, amitől paprikabajszod lesz

A magyar konyha igen sokszínű, eggy valami azonban szinte minden ételére jellemző: a paprika mértékeket nem ismerő használata. Az alábbi leveseken is mind meglátszik, hogy magyarosak, hisz' piros fűszerbajusz marad kanalazásuk után az ajkakon.

Nosalty

További cikkek

Így neveld a hortenziát, hogy tündérországban érezhesd magad

A hortenzia bokros, halványabb színekben tetszelgő, de annál kellemesebb látványt nyújtó kerti növény. Jól mutat sövény mellett is, virágszigeteit jó érzés elnézegetni a reggeli kávé kortyolgatása közben. Ahhoz, hogy mesébeillő virágokat hozzon, adunk nektek néhány ötletet!