Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakukkfüves zöldségleves Fakalán módra

Kakukkfüves zöldségleves Fakalán módra
Kakukkfüves zöldségleves Fakalán módra
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fogyózók figyelmébe is ajánlom ezt a levest, mert rövid lével főzve annyit ehet belőle amennyit szeretne, kevés kalória elfogyasztása mellett sem marad éhes. Természetesen levestésztát is főzhetünk bele, akkor a lé mennyiségét szükség szerint növelni kell.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségféléket megtisztítjuk és az előírtak szerint daraboljuk.
  2. Egy megfelelő méretű fazékban az étolajt felmelegítjük és a zöldségalapot 3-5 percig pároljuk, majd rátesszük a hagymát, összepirítjuk, ételízesítővel, borssal, kakukkfűvel megszórjuk, összekeverjük és felengedjük forró vízzel - kb. 1 literrel, ha nem akarunk levestésztát adni hozzá -.
  3. Ha felforrt, beletesszük a kelbimbókat és a leveskockát. 10-15 perc alatt készre főzzük. Úgy az igazi, ha a zöldségek kicsit roppannak.
  4. Forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 752
elküldve: 1
receptkönyvben: 163
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Vica Konyha

Mióta szakács: 2012.02.09.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségleves, kakukkfüves leves zöldségekkel, zöldséges leves kakukkfűvel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

166
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
zeller 0.25 db
vöröshagyma 1 kis fej
napraforgó olaj 3 ek
kelbimbó 25 dkg
leveskocka 1 db
bors 0.5 kk
ételízesítő 2 kávéskanál
kakukkfű 1 csipet
csípős fűszerpaprika 0 ízlés szerint
víz 1.25 l