Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres túrókrémtorta

Epres túrókrémtorta
Epres túrókrémtorta
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna a fiam születésnapjára saját készítésű tortát. Szereti az epret és így jött az ötlet. Szerintem a látvány magáért beszél. Lefotóztam gyorsan, és most leírom nektek. Várom a fejleményeket! Jó próbálkozást, ja és látod nem kell sütni. Vigyázz, nem túl édes sütemény. És a babapiskótával is jól bánj a bélelésnél. Sok sikert hozzá!

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészület:

  1. Az eper egyharmad részét, a szép szemeket kiválogatjuk, a torta díszítéséhez.
  2. A maradékot megmossuk és lecsepegtetjük.
  3. A szárakat eltávolítjuk, és félbe vagy negyedbe vágjuk őket attól függően, hogy mekkorák az eperszemek.

Elkészítés:

  1. A sherryt (alkoholt) egy mély tányérba öntjük, és gyorsan beleforgatjuk a babapiskótákat. (Nem szabad átáznia!)
  2. Egy tortaformát kibélelünk a babapiskótával. (El is lehet törni, minél tömörebb legyen az alja.)
  3. A túrót villával áttörjük, és rászitáljuk a porcukrot, belereszeljük az egy citrom héját, és hozzáöntjük a kicsavart citrom levét is.
  4. Most jön a "nem szeretem és nem tudom lépés", figyeljünk nagyon: 
  5. A zselatint beáztatjuk hideg vízbe kb 5 percre. Addig a a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. (Ha nem verődik fel a tejszín, akkor be kell rakni egy rövid időre a mélyhűtőbe, nemrég 5 perc sem kellett neki.)
  6. Ezután a zselatinlapokat kinyomkodjuk, és egy edényben lassú tűzön felolvasztjuk. Két evőkanál túrókrémmel elkeverjük, és az egészet a maradék túróhoz adjuk. (Itt legyünk nagyon ügyesek, nekem csomós maradt. Valószínűleg gyorsan és mindig kevergetni kell, hogy sima legyen.)
  7. Végül kanalanként belekeverjük a felvert tejszínhabot is.
  8. A krém felét rákenjük a már a tortaformában berakott piskóták tetejére, ebbe belenyomkodjuk az elfelezett eperdarabokat, és bevonjuk a maradék túrókrémmel.
  9. Letakarjuk alufóliával, és hűtőbe rakjuk kb. 6 órára.

Tálalás:

  1. Előtte legalább 1 órával megmossuk a félretett eperszemeket. Vékony kis szeletekre vágjuk, és elrendezzük szépen a torta tetején. A tortazseléhez hozzáadunk 1 ek. porcukrot. (Ez nem nehéz.) Kanalazva ráadagoljuk a torta tetejére.
  2. Legalább 30 percre ismét hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed a torta teteje.
  3. Tálalás előtt le kell venni a tortaforma gyűrűjét, lehet hogy körbe kell vágni késsel a szélét, hogy ne törjön meg. (16 szelet lesz belőle.)
  4. Lehet hozzá tejszínhabot is tálalni. Jó szórakozást és jó étvágyat hozzá!
  • tepsi mérete: 26 cm
  • költség: 2 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 842
elküldve: 19
receptkönyvben: 340
elkészítve: 3/13
Facebookon megjelent: 2

szakács

Z Melinda

Mióta szakács: 2012.02.19.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sütés nélküli epres túrótorta, túrókrémes torta eperrel, babapiskótás túrótorta

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Akiteki
Akiteki Tue, 2012-06-19 18:27

Kár érte, hogy úszik a tetején az a rengeteg zselatin, mert különben nagyon fini lehet.

Zerginé
Z Melinda / Zerginé Sun, 2012-02-26 10:19

Köszi Tényleg nem szeretem a zselatinlapokat, inkább csak a sima zselatint. De majd így is kipróbálom: Melinda

volfi
volfi / volfi Mon, 2012-02-27 23:38

Valahogy éreztem a leírásból, hogy mintha nem rajonganál érte! :)
Mióta vega vagyok, nem használok zselatint,és úgy látom, maximálisan pótolható. (Régen sem szerettem, mert büdös, és megbízhatatlan)
Túrókrémetkészítettem már zsíros, és sovány túróból is, nem a zsírtartalmon múlik, hanem a nedvességen. Csak jól le kell csöpögtetni (facsarni), a habfixáló, és a piskóta is sok nedvességet felszív, szépen összeáll, nem ázik el, nem lesz folyós a krém. Csak hagyni kell összeérni. Nekem még sosem volt vele gondom :)

volfi
volfi / volfi Sat, 2012-02-25 23:17

A túrót le kell csöpögtetni, 3 zacskó habfixáló a tejszínbe, és a zselatint ki is lehet hagyni, semmi bőrkabátszag, vagy csomók a krémben! :)

349
eper 800 g
sherry 1.5 dl
babapiskóta 18 db
tehéntúró 500 g
porcukor 150 g
citrom 1 db
lapzselatin 8 db
habtejszín 5 dl
vaníliás cukor 2 csomag
tortazselé 1 csomag
porcukor 1 ek