Nosalty Logó

Túrótorta Tokaji aszúsan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrótorta Tokaji aszúsan
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 459 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3657 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 213 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    719.2 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 459 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.1 g

Zsír

  • Összesen
    205.7 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    594 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5753.4 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    1122 mg
  • Vas
    1001 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    1561 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    283 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1027.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1476 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1451 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 3657 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.5 g
  • Cink
    76 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 213 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zselatint 2 ek porcukorral a joghurtokban elkeverjük, és a mikróban melegítve feloldjuk, félretesszük hűlni.
  2. 0,5 dl tejszínt 0,5-1 dl aszúval és 1 cs vaníliás cukorral összekeverünk.
  3. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral - külön csíkkal az oldalát is.
  4. A babapiskótákat - én ollóval szoktam- beleszabjuk a tortaformába, és kissé megáztatva az aszús tejszínben- kirakjuk függőlegesen az oldalát, és az alját, fektetve.
  5. A túrót, 1 csomag vaníliás cukorral, 3 ek porcukorral habosra keverünk, belereszeljük a citrom héját és belenyomjuk a levét is.
  6. A nagyon hideg tejszínt felverjük habnak, és 1 ek porcukorral tovább verjük, míg nincs kész.
  7. A habos túróhoz tesszük a zselatinos meghűlt joghurtot és lazán belekeverjük a tejszínt is - hogy ne törjön.
  8. Ezt a nagyon finom masszát szépen belesimítjuk a babapiskótával kirakott tortaformába.
  9. Díszíthetjük a tetejét akármilyen szezonális gyümölccsel - lehetőleg szinessel- befőttel, vagy csoki reszelékkel.
  10. Hűtőben legalább 2-3 órát dermesztjük.
  11. A karikát lebontva, tálra helyezve, szeletelhetjük, kínálhatjuk.
  • Tepsi mérete: 22
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15545
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 30.

Ajánló

Annyira egyszerű, hogy igazán nem kell alkalomnak lenni ahhoz, hogy elkészítsük, de bármilyen alkalommal megállja a helyét.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nálunk nagyon kedves a habos, de nem túl édes süti, és most ez volt a kívánság.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon guszta! Biztos könnyed habos finomság, ami szétolvad a szádban! Gratulálok! Csilli

Törölt felhasználó

Csilli, nagyon köszönöm! Valóban nagyon könny? és finom!

Törölt felhasználó

Szia! Bocsi, én még kezd? vagyok, de most akkor mennyi tejszín kell bele? egyet felverünk, egyet az aszúval keverünk össze? elkészíteném, de most hogyan? el?re is köszi.

Törölt felhasználó

Kedves Cilka! Lehet, hogy nem egyértelm?, de a fél literb?l veszel el fél decit az aszúhoz. Tehát 4,5 dl versz habbá. Ha van még valami, ami nem egyértelm? kérlek írjál! További szép napot, vagy inkább már estét! Ani

Törölt felhasználó

H? de jól néz ki... ezt fogom anya szülinapjára csinálni, amúgy se hiszi el még mindig, hogy szeretek sütiket készíteni (vagy bármit a konyhában) - most majd meglátja!!!:)))

Törölt felhasználó

Szia Tündérkirálylány! Biztos sikerrel, és meglepetéssel fogsz járni! H a valamiben elakadnál, vagy valami nem egyértelm?, csak írj! Sok sikert, további szép estét! Ani

Bató Edit

Kedves Anika, ezt most olyan szívesen megkóstolnám! Már megint remekeltél, gratulálok! Én is hamarosan elkészítem. Puszi, Edit.

Törölt felhasználó

Editkém! Nagyon finom, és nem is gondolná az ember, hogy tejszín és az aszú nagyon jól kiegészítik egymást! További szép estét, és köszönöm az észrevételed! Ani

Törölt felhasználó

Wow! Nagyon jól hangzik, és jók is néz ki! Már az elolvasás után érzem az ízét a számban.... Ráadásul a férjem borász, boltba sem kell kell mennem egy jó min?ség? aszúért. :) Hamarosan nekilátok! És gratula a recepthez!

Törölt felhasználó

Nagyon köszönöm elismer? szavaid! Ha borász a férjed, akkor sz?l?b?l, borból nagyon sok mindent- zselét, krémet...stb- tudsz csinálni. Ha tehetem, a pörköltök alá mindig öntök vörösbort, vagy a sültek alá is - Hidd el érdemes kísérletezni!!! További sok-sok sikert! Ani.

Törölt felhasználó

Kedves Ani! Jelentem, elkészült, már a h?t?ben vár! Nagyon finom lett a túrós-habos krém (bár én egy fél ek cukrot még dobtam bele- édesszájú a banda). :) A borokat és pálinkákat én is szoktam f?zéshez, sütéshez használni. Bár van egy olyan "hátulüt?je" a dolognak, hogy csak igazán min?ségi bort veszünk meg (és kapunk). Így kicsit sajnálom a pörkölt alá önteni a 10-15 ezer Ft-os vörösbort. Ami pedig 2.000.-1.000.-Ft alatt van, biztosan tudom, hogy nem igazi bor.... :( Ha van itthon középkategóriás, azzal már azért bátrabb vagyok. Mégegyszer köszi a finom receptet, jó kis h?sít? édesség!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek