Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrótorta Tokaji aszúsan

Túrótorta Tokaji aszúsan
Túrótorta Tokaji aszúsan
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk nagyon kedves a habos, de nem túl édes süti, és most ez volt a kívánság.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Annyira egyszerű, hogy igazán nem kell alkalomnak lenni ahhoz, hogy elkészítsük, de bármilyen alkalommal megállja a helyét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint 2 ek porcukorral a joghurtokban elkeverjük, és a mikróban melegítve feloldjuk, félretesszük hűlni.
  2. 0,5 dl tejszínt 0,5-1 dl aszúval és 1 cs vaníliás cukorral összekeverünk.
  3. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral - külön csíkkal az oldalát is.
  4. A babapiskótákat - én ollóval szoktam- beleszabjuk a tortaformába, és kissé megáztatva az aszús tejszínben- kirakjuk függőlegesen az oldalát, és az alját, fektetve.
  5. A túrót, 1 csomag vaníliás cukorral, 3 ek porcukorral habosra keverünk, belereszeljük a citrom héját és belenyomjuk a levét is.
  6. A nagyon hideg tejszínt felverjük habnak, és 1 ek porcukorral tovább verjük, míg nincs kész.
  7. A habos túróhoz tesszük a zselatinos meghűlt joghurtot és lazán belekeverjük a tejszínt is - hogy ne törjön.
  8. Ezt a  nagyon finom masszát szépen belesimítjuk a babapiskótával kirakott tortaformába.
  9. Díszíthetjük a tetejét akármilyen szezonális gyümölccsel - lehetőleg szinessel- befőttel, vagy csoki reszelékkel.
  10. Hűtőben legalább 2-3 órát dermesztjük.
  11. A karikát lebontva, tálra helyezve, szeletelhetjük, kínálhatjuk.

  • tepsi mérete: 22 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 402
elküldve: 2
receptkönyvben: 146
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

simonani

Mióta szakács: 2010.07.14.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

aszús túrótorta sütés nélkül

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andilawyer
andilawyer Thu, 2012-08-09 13:04

Kedves Ani!

Jelentem, elkészült, már a hűtőben vár! Nagyon finom lett a túrós-habos krém (bár én egy fél ek cukrot még dobtam bele- édesszájú a banda). :)
A borokat és pálinkákat én is szoktam főzéshez, sütéshez használni. Bár van egy olyan "hátulütője" a dolognak, hogy csak igazán minőségi bort veszünk meg (és kapunk). Így kicsit sajnálom a pörkölt alá önteni a 10-15 ezer Ft-os vörösbort. Ami pedig 2.000.-1.000.-Ft alatt van, biztosan tudom, hogy nem igazi bor.... :(
Ha van itthon középkategóriás, azzal már azért bátrabb vagyok.

Mégegyszer köszi a finom receptet, jó kis hűsítő édesség!

andilawyer
andilawyer Tue, 2012-06-26 14:39

Wow!
Nagyon jól hangzik, és jók is néz ki! Már az elolvasás után érzem az ízét a számban.... Ráadásul a férjem borász, boltba sem kell kell mennem egy jó minőségű aszúért. :) Hamarosan nekilátok!
És gratula a recepthez!

simonani
simonani / simonani Tue, 2012-07-03 12:44

Nagyon köszönöm elismerő szavaid!
Ha borász a férjed, akkor szőlőből, borból nagyon sok mindent- zselét, krémet...stb- tudsz csinálni.
Ha tehetem, a pörköltök alá mindig öntök vörösbort, vagy a sültek alá is -
Hidd el érdemes kísérletezni!!!
További sok-sok sikert!
Ani.

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2010-11-01 19:45

Kedves Anika, ezt most olyan szívesen megkóstolnám! Már megint remekeltél, gratulálok! Én is hamarosan elkészítem. Puszi, Edit.

simonani
simonani / simonani Mon, 2010-11-01 20:08

Editkém!
Nagyon finom, és nem is gondolná az ember, hogy tejszín és az aszú nagyon jól kiegészítik egymást!
További szép estét, és köszönöm az észrevételed!
Ani

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-10-31 17:19

Hű de jól néz ki... ezt fogom anya szülinapjára csinálni, amúgy se hiszi el még mindig, hogy szeretek sütiket készíteni (vagy bármit a konyhában) - most majd meglátja!!!:)))

simonani
simonani / simonani Sun, 2010-10-31 19:19

Szia Tündérkirálylány!
Biztos sikerrel, és meglepetéssel fogsz járni!
H a valamiben elakadnál, vagy valami nem egyértelmű, csak írj!
Sok sikert, további szép estét!
Ani

simonani
simonani / simonani Sat, 2010-10-30 17:15

Kedves Cilka!
Lehet, hogy nem egyértelmű, de a fél literből veszel el fél decit az aszúhoz.
Tehát 4,5 dl versz habbá.
Ha van még valami, ami nem egyértelmű kérlek írjál!
További szép napot, vagy inkább már estét!
Ani

cilka
cilka Sat, 2010-10-30 17:10

Szia! Bocsi, én még kezdő vagyok, de most akkor mennyi tejszín kell bele? egyet felverünk, egyet az aszúval keverünk össze? elkészíteném, de most hogyan?
előre is köszi.

Csilli
Csilli Sat, 2010-10-30 16:51

Szia! Nagyon guszta! Biztos könnyed habos finomság, ami szétolvad a szádban! Gratulálok!
Csilli

459
tehéntúró 50 dkg
joghurt 300 g
habtejszín 5 dl
vaníliás cukor 2 csomag
porcukor 6 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
zselatin 25 g
desszertbor 1 dl
babapiskóta 30 db