r
Nosalty Logó

Áfonyás-gombás szarvaspörkölt

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Katicabogaram
Áfonyás-gombás szarvaspörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 350 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2453 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 89 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 350 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    364.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5300 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    3567 mg
  • Nátrium
    824 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.8 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    2130.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    95 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    114 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1048 micro
Összesen 2453 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 89 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Bográcsban készíteni nem kötelező! Felkockázzuk a szarvashúst, a hagymát és a tv paprikát is. A hagymát elkezdjük dinsztelni a kacsazsíron, majd hozzádobjuk a paprikát és a felszeletelt gombát. Ha átpárolódott, beledobjuk a bográcsba a húst és együtt rotyogtatjuk őket.
  2. Közben mozsárban összetörjük a fűszereket (kivéve a babért).
  3. Ha a hús "kifehéredett" megszórjuk az összezúzott fűszerekkel, a babérral és a pirospaprikával és belenyomjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk az áfonyalekvárt és ha kell még, felöntjük kevés vízzel.
  4. 3-4 órán át csak főzzük!
  5. Mikor már majdnem puha a hús beleüntjük a vörösbort, és azzal készre pároljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 100
  • Össznézettség: 87325
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 18.

Ajánló

Nagyon finom mellé a krumplilángos. Vörösborral kiváló.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Áfonyás-gombás szarvaspörkölt
Katicabogaram 38 recept

A páromnak volt születésnapi bulija a napokban, és e nemes alkalomból készítettem el a barátainknak. Tejszínes krumplit csináltam mellé, és savanyú uborkával tálaltam. Az íze nagyon tömény lett, szóval kisadag is elég belőle egy személynek, főleg így a krumplival.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek