r
Nosalty Logó

Narancsos-áfonyás szarvaspörkölt

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Narancsos-áfonyás szarvaspörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 605 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2422 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 112 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    958.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 605 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.3 g

Zsír

  • Összesen
    92 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    642 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3833.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1861 mg
  • Nátrium
    1394 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1253.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 2422 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 112 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacon csíkokat felharmadoljuk, az olajon megsütjük, félretesszük.
  2. A visszamaradt zsiradékban megdinszteljük a felaprított vöröshagymát.
  3. Rádobjuk a felkockázott húst, körbepirítjuk.
  4. Megszórjuk liszttel, kicsit pirítjuk még, majd felöntjük a húslevessel és a vörösborral.
  5. Belepréseljük a fokhagymát, hozzákeverjük a reszelt narancshéjat, kakukkfüvet, tárkonyt, petrezselymet, borókabogyót. Sózzuk-borsozzuk.
  6. Felforraljuk, majd lefedve, lassú tűzön kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk a húst. Az elpárolgott folyadékot néha vízzel pótoljuk.
  7. Hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát és az előzőleg megsütött bacont is, és még húsz percig főzzük.
  8. Ha kész, hozzákeverjük az áfonyalekvárt, a cukrot, és még egy kevés narancshéj hozzáadásával frissítjük az ízeket.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 64
  • Össznézettség: 25685
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 22.

Ajánló

Sós fánkkal tálaltam, a szaft mártogatása miatt kitűnő köretnek bizonyult hozzá, de nagyon finom burgonyakrokettel, rizzsel is. A narancshéj reszelésénél vigyázzunk, nehogy a héj alatt lévő fehér részt is belereszeljük, mert megkeseríti az ételt!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az enyhe narancsos aroma és az áfonyalekvár kombinációja adja meg ennek a pörköltnek azt a pluszt, amelytől olyan kellemessé, különlegessé válik az ízvilága.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek