Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás-barackos morzsasüti

Áfonyás-barackos morzsasüti
Áfonyás-barackos morzsasüti
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Crumb cake - azaz morzsasüti. Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető bármilyen gyümölcsből. Ez a variáció most teljesen vega, de lehet az alaptésztát tojással és vajjal is készíteni, ekkor a tejet hagyjuk ki.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A morzsatésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöket megmossuk, a barackot forró vízbe dobjuk 1-2 percre, így könnyebb lehúzni a héját. Kimagozzuk és felkockázzuk, egy tálban a lekvárral, a citromlével és a vanília kikapart magjával összekeverjük a gyümölcsöket. Fél órát pihentetjük.
  2. Az alaptésztához a lisztet és a kókuszzsírt elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összedolgozzuk. A tésztát becsomagolva hűtőben pihentetjük fél órát.
  3. A tésztát kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük, hozzáigazítjuk a széleit. A gyümölcsöket a tésztára öntjük, eligazítjuk.
    A morzsatészta hozzávalóit összekeverjük, nem kell összeállnia, és a gyümölcsök tetejére morzsoljuk.
    170 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, ha kihűlt szeleteljük.
  4. Vaníliaöntettel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 130
elküldve: 3
receptkönyvben: 125
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nicki

Mióta szakács: 2012.04.10.
46 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

barackos morzsasüti, vega morzsasüti, áfonyás-őszibarackos morzsasüti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

772
finomliszt 30 dkg
kókuszzsír 20 dkg
nádcukor 10 dkg
sütőpor 0.5 csomag
növényi tej 1 dl
1 csipet
fahéj 1 kk
áfonya 30 dkg
őszibarack 20 dkg
vanília 1 db
citromlé 0.5 citromból nyert
áfonyadzsem 3 ek
zabpehely 2 dkg
mandula 2 dkg
finomliszt 2 dkg
tönkölybúza liszt 3 dkg
kókuszzsír 6 dkg
nádcukor 2 ek