r
Nosalty Logó

Morzsás szilvás 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Morzsás szilvás 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A morzsához

Összesen 426 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A morzsához

Összesen 2557 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A morzsához

Összesen 213 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 426 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    93.2 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1444.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    703 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.2 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    545.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    609 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1192 micro
  • β-crypt
    197 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    471 micro
Összesen 2557 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A morzsához

Elkészítés

A tésztához

  1. A szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk, húsát 4 részre vágjuk.
  2. Ha van kenyérsütőgépünk, akkor a tésztához valókat a megfelelő sorrendben beletesszük, és kiválasztjuk a dagasztó programot. Természetesen, akinek nincs ilyen gépe, az dagasztószárral ellátott kézi mixerrel is összeállíthatja a tésztát.
  3. Egy szétnyitható tortaformát vékonyan olajozzunk meg, majd a tésztát nyújtsuk bele (én csak úgy, a kezemmel bele szoktam nyomkodni).
  4. Ezután a szilvával rakjuk ki a tésztát, majd szórjuk meg a morzsával. Ehhez keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd kézzel morzsolgassuk hozzá a vajat. Durva, szemcsés anyagot kell, hogy kapjunk. Ezt szórjuk aztán a gyümölcs tetejére.
  5. Időközben melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra. 30-40 perc alatt süssük készre, szép aranybarnára.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10053
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilva helyett használhatunk más, keményhúsú, de lédús, és ha lehet, kissé savanykás gyümölcsöt. Pl. ringlót, őszibarackot, sárgabarackot, nektarint, stb.

Hozzávalók

A tésztához

A morzsához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...