r
Nosalty Logó

Morzsás szilvás 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Morzsás szilvás 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A morzsához

Összesen 426 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A morzsához

Összesen 2557 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A morzsához

Összesen 213 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 426 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    93.2 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1444.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    703 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.2 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    545.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    609 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1192 micro
  • β-crypt
    197 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    471 micro
Összesen 2557 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A morzsához

Elkészítés

A tésztához

  1. A szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk, húsát 4 részre vágjuk.
  2. Ha van kenyérsütőgépünk, akkor a tésztához valókat a megfelelő sorrendben beletesszük, és kiválasztjuk a dagasztó programot. Természetesen, akinek nincs ilyen gépe, az dagasztószárral ellátott kézi mixerrel is összeállíthatja a tésztát.
  3. Egy szétnyitható tortaformát vékonyan olajozzunk meg, majd a tésztát nyújtsuk bele (én csak úgy, a kezemmel bele szoktam nyomkodni).
  4. Ezután a szilvával rakjuk ki a tésztát, majd szórjuk meg a morzsával. Ehhez keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd kézzel morzsolgassuk hozzá a vajat. Durva, szemcsés anyagot kell, hogy kapjunk. Ezt szórjuk aztán a gyümölcs tetejére.
  5. Időközben melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra. 30-40 perc alatt süssük készre, szép aranybarnára.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10037
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilva helyett használhatunk más, keményhúsú, de lédús, és ha lehet, kissé savanykás gyümölcsöt. Pl. ringlót, őszibarackot, sárgabarackot, nektarint, stb.

Hozzávalók

A tésztához

A morzsához

Címlapról ajánljuk

További cikkek