r
Nosalty Logó

Áfonyás-barackos morzsasüti

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nicki
Áfonyás-barackos morzsasüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsatésztához

Összesen 785 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsatésztához

Összesen 4702 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsatésztához

Összesen 322 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 785 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    275.8 g
  • Telített zsírsav
    216 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3190.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    818 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1387 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515.3 g
  • Cukor
    201 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    595.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    129 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    562 micro
Összesen 4702 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 322 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A morzsatésztához

Elkészítés

A tésztához

  1. A gyümölcsöket megmossuk, a barackot forró vízbe dobjuk 1-2 percre, így könnyebb lehúzni a héját. Kimagozzuk és felkockázzuk, egy tálban a lekvárral, a citromlével és a vanília kikapart magjával összekeverjük a gyümölcsöket. Fél órát pihentetjük.
  2. Az alaptésztához a lisztet és a kókuszzsírt elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összedolgozzuk. A tésztát becsomagolva hűtőben pihentetjük fél órát.
  3. A tésztát kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük, hozzáigazítjuk a széleit. A gyümölcsöket a tésztára öntjük, eligazítjuk.
  4. A morzsatészta hozzávalóit összekeverjük, nem kell összeállnia, és a gyümölcsök tetejére morzsoljuk.
  5. 170 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, ha kihűlt szeleteljük.
  6. Vaníliaöntettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 14400
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 31.

Receptkategóriák

Crumb cake - azaz morzsasüti. Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető bármilyen gyümölcsből. Ez a variáció most teljesen vega, de lehet az alaptésztát tojással és vajjal is készíteni, ekkor a tejet hagyjuk ki.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A morzsatésztához

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek