Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Strandos gofri

Strandos gofri
Strandos gofri
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tésztája a felvert tojáshabtól lesz igazán könnyű és légies, na meg a benne csücsülő jégcukor szépen megkaramellizálódik sütés közben.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a sütőport és a cukrot keverjük össze egy tálban.
  2. Egy másik tálba öntsük bele a tejet, adjuk hozzá a tojások sárgáját és az olvasztott vajat, majd keverjük simára.
  3. Öntsük hozzá a lisztes keverékhez, és addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz.
  4. A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd három részletben, óvatos, nagy mozdulatokkal keverjük a tésztához, majd szórjuk bele a jégcukrot.
  5. A tésztát gofrisütőben készre sütjük.

A tetejére

  1. A még langyos gofrik tetejét megkenjük nutellával, tejszínhabot nyomunk rá, és kirakjuk eperrel, majd meglocsoljuk csokiöntettel.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 46
össznézettség: 23 641
elküldve: 2
receptkönyvben: 65
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: belga
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

nutellás waffel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

931
finomliszt 350 g
sütőpor 1.5 tk
cukor 2 ek
tej 450 ml
tojás 2 db
vaj 100 g
1 csipet
jégcukor 40 g
nutella 4 ek
eper 20 dkg
tejszínhab 6 ek
csokiszósz 4 ek