r
Nosalty Logó

Csokis pohárkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Csokis pohárkrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 201 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 807 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 164 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 201 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    457 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1096.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 807 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 164 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral.
  2. Felváltva hozzáadjuk a kakaóport és a tejet, csomómentesre eldolgozzuk.
  3. Lassú tűzön kevergetve felfőzzük, és besűrítjük.
  4. A tűzről levéve, néha megkeverve kihűtjük, majd poharakba töltjük.
  5. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy valóban jéghideg legyen.
  6. Jó sok tejszínhabbal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 84422
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 25.

Ajánló

Ne várjuk, hogy olyanná szilárduljon, mint egy puding. Olyasmi állaga lesz, mint egy gyümölcsös joghurtnak. Barátnőm anyukája  emiatt nem is pohárba, hanem kissé öblösebb kistányérokba töltötte. Melegen folyós, nem kell megijedni tőle. Alaposan ki kell hűteni, akkor a legjobb, addigra viszonylag megszilárdul. Jó sok tejszínhabbal az igazi. Ez nem nagy adag, de desszertnek épp elég, mert tömény. Négy pohárkával lesz belőle.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A szomszédunkban lakott egy kislány, nálam két évvel idősebb. Szüleim elmondása szerint, amint megtanultam járni, máris hozzá akartam átmenni játszani. Így kezdődött. Hol náluk, hol nálunk tanyáztunk, és eszméletlen jó, elválaszthatatlan barátnők lettünk. Ha egymásnál voltunk, sokszor egymásnál is uzsonnáztunk, vagy ha valamelyikőnk édesanyja sütött valami finomat, akkor azt együtt ettük. Nekünk az is olyan jó mulatság volt, együtt enni. Később persze már nem játszottunk, hanem rajzoltunk, írkáltunk, sugdolóztunk, rengeteget hülyéskedtünk, hatalmasakat nevettünk, és ahová csak lehetett, együtt mentünk. Aztán felnőttünk, munkánk lett, családunk, rengeteg gondunk, és ráadásul messzire kerültünk egymástól. Volt, hogy évekig nem találkoztunk. Eleinte leveleztünk, de az is megszakadt valahogy. Csak a barátság nem. Ha nem is tudunk egymásról hosszú ideig, mégis, ha együtt lehetünk, vagy felhívjuk egymást telefonon, órákig tudunk beszélgetni, ugyanott folytatjuk, ahol abbahagytuk. Fél szavakból is megértjük egymást. Mintha testvérek lennénk. Barátnőm anyukája készítette ezt a krémet többször is, és mi gyerekek nagyon rajongtunk érte. Jól megpakolva tejszínhabbal sokszor együtt nasiztuk. Később mindenféle szakácskönyvben kerestem a receptjét, de ilyen jellegűt nem találtam. Csak sok év múlva bukkantam rá. Örömmel újságoltam a barátnőmnek, aki már szintén nem tudta, hogyan is készült ez a krém egykor. Lediktáltam neki, de valahogy sose találja, ha el akarja készíteni. Innen majd bármikor előkeresheti, és elkészítheti a kisfiának meg magának is, és remélem, ugyanazok a szép emlékek jutnak róla az eszébe, mint most nekem.  

Hozzászólások

Dóri

Kedves Fahéj ! Gyönyör? a kép :) Csokiimádók vagyunk, ezt biztosan kipróbáljuk :) Köszi a recit : Dóri

Fahéj

Köszi a dicséretet, és szívesen a receptet, kedves Dóri! Nagyon csokis, ezért kell a tejszínhab, az lágyítja az ízét. És nem kell megijedni, mert sose szilárdul meg igazán, mindig egy kicsit folyós marad, talán, mint egy nagyon s?r? madártej. Remélem, ízleni fog. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Kedves Éva! Ez a sztori nagyon kedves, és eszembe juttattad az én barátn?met, akit ugyan feln?ttként "kaptam", nem gyerekként, de én is testvéremként szeretem. A pohárkrém pedig nagyon guszta, és könnyen elkészíthet?. A fotó pedig ismét olyan igazi Fahéjasra sikerült. :-) Puszi és szép vasárnapot: Gabi

Fahéj

Szia, kedves Gabi! Fahéjas fotó? Komolyan, ez nagyon jól esett. Köszi! :) Neked is szép délutánt-estét! (Itt süt a Nap!) Puszi: Éva

Adika

Kedves Fahéj! Nagyon jól néz ki ez a csokis kehely, hamarosan el fogom készíteni. :) Köszi a csodás receptet! Üdv.: Adika

Törölt felhasználó

Ez nagyon guszta. Holnap biztos megcsinálom.

poirot

Azt hiszem, hogy a story legalább olyan jó, mint a csokis krém, ad valami pluszt az édességhez, már ezért érdemes volt ide berakni. Köszi mind a kett?t. :)

Fahéj

Kedves Poirot! Köszönöm a dicséretet. Ahogy az évek múlnak, egyre több történet is kapcsolódik az ételekhez is, mint ahogy életünk minden egyes kis darabjához. Azért szeretem ezt az oldalt, mert lehet?séget ad, hogy megemlítsem a történeteimet, amik a receptekhez kapcsolódnak. Különben talán fele el is veszne. Ennek is, annak is... Üdvözlettel: Fahéj

Fahéj

Kedves Adikacica és Lula! Remélem, ízleni fog. Ne feledjétek: rengeted tejszínhabbal! :)) Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj! Most készítettem el a csokis pohárkrémedet. A fotón a megadott mennyiséget osztottad el négy felé? Ha igen, akkor elég soknak t?nik, de a valóságban nem az, hiszen még 1 dl sem jut egy pohárkába. Délután lesz a kóstolás, majd beszámolok róla hogy hogy ízlett.

Fahéj

Kedves Norcy! Én az egy adagot osztottam el, de a kép csalóka is lehet, mert ezek a poharak, amik a fotón vannak, nem túl nagyok. Valóban alig jut egy deci egy pohárba. De szerintem a töménysége miatt ennyi is elég, persze lehet, hogy ezt csak én gondolom így. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Dupla adagot készítettem bel?le, finom lett, jó édes, folyós csokoládés desszert. Köszönöm a receptet! Üdv: Norcy

Fahéj

Szívesen! Köszi, hogy beszámoltál róla. Üdv: Fahéj

dincuska

Nagyon finom, én a felét még meleg állapotban bekanalaztam, lehet hogy legközelebb megcsinálom forró csokinak, annak is els?osztályú lehet! :)

Fahéj

Csak egy csöppet kell hígabbra venni! :) 5-én jelenik meg egy receptem, ott pl. a rizsfelfújthoz használom öntetnek, szebben mondva csokiszósznak. :))

dincuska

Elkészítem majd azt is! :))))) Köszi!

Ági78

Kedves Fahéj! Ez a pohárkrém gyönyör?! Mit gondolsz, kicsit kevesebb cukorral is el lehet készíteni? Esetleg mézzel? A történeted nagyon kedves! Végig bólogattam, ahogy olvastam, mert ismer?s a történet. Bár mi kicsit kés?bb sz?ttük a barátságunkat, de olyan jó, mikor az embernek vagy egy ilyen barátn?je! Üdv: Ági

Fahéj

Kedves Ági! Ha kevesebb cukorral készíted, akkor nagyon keser? lesz szerintem. A 10 dkg cukor az nagyjából 4 ek-nyi, ami 2 ek kakaóhoz épp megfelel. Tömény édesség, azt meg kell hagyni, azért is fontos hozzá a tejszínhab, hogy egy kicsit lágyabbá tegye. Ezt nem az állagára értettem. Persze meg lehet próbálni kevesebb cukorral, és miközben készül, kóstolgatni kell, hogy elég-e bele a kevesebb. Üdv: Fahéj

Ági78

Kedves Fahéj! Köszönöm a válaszodat. Valamit ki kell találnom, hogy elkészíthessem, mert nagyon jól hangzik, s a krém úgy tökéletes, ahogy van, de sajnos nemigen ehetek finomított cukrot.:( Majd megpróbálom kiváltani valamivel. Békés ünnepeket kívánok! Üdv: Ági

Fahéj

Esetleg mézzel? Vagy van az a nyírfacukor vagy micsoda, nem próbálod ki azzal? Én is békés ünnepeket kívánok Neked: Fahéj

Ági78

Igen, a mézre én is gondoltam, azt hiszem jó lesz! Mindenképp kipróbálom! Köszönöm még egyszer! Ági

Eda

Kedves Fahéj, ma készült el, "Y" martinispohárban nagyon mutatós lett :) És laktatóan finom. Tényleg nem lett túl s?r?, inkább mint egy hígabb puding. Köszi a receptet, elloptam :) Boldog új évet neked, Eda

Fahéj

Örülök, hogy ízlett, kedves Eda! Neked is boldog új évet! Fahéj

Animani67

Kedves Fahéj!Megláttam a receptedet és egy délután gondoltam elkészítem.Hát meg kell mondjam,valami felséges lett!A lányom szerint,aki amúgy is csoki imádó velem együtt,ez a világ legcsokisabb csokija.)))Köszönöm szépen ezt a csodás receptet!Szép napot kívánok!.)

Fahéj

Kedves Animani! Nagyon szívesen a receptet! Nagyon jól mondta a lányod, tényleg legcsokisabb csokikrém. Az én lányom is nagyon-nagyon szereti, és persze én is. Tényleg megéri néha elkészíteni egy kis kényeztetésképp, ezeken a csúnya hétköznapokon is akár. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

A családtagok olyan szuper sebességgel elfogyasztották a kisfiam születésnapi zsúrján, hogy esélyem sem volt megkóstolni... :( Tehát biztosan nagyon finom!!!:) talán legközelebb én is fogok bel?le enni... Köszönöm a receptet!

Fahéj

Ez jó hír! :) Sok boldogságot a kisfiadnak szülinapja alkalmából! Nagyon szívesen a receptet: Fahéj

Törölt felhasználó

kezd? vagyok,életemben el?ször fogok ilyet csinálni. Szóval nekem a villanyon van 6 fajta h?mérséklet(teker?s).melyiken lenne ajánlatos f?zni? választ el?re is köszönöm :)

Fahéj

Nekem gázom van, én a legkisebb lángon szoktam f?zni. De biztosabb az eredmény, ha g?z fölött s?ríted be. Egy kislábasba forralj vizet, arra tedd rá a krémnek valót vékony falú edényben, és úgy kevergesd, míg be nem s?r?södik. Azt tudnod kell, ez sose lesz nagyon s?r? krém. Ha er?s fokozaton készíted, az a tojást összekaphatja, és csomós lesz a krém. Üdv: Fahéj

retekszisz

Kedves Fahéj! Rögtön tripla adaggal indítottam, nagyon ízlett mindenkinek. A héten újra elkészítem. Köszönöm a remek receptet. (Csak zárójelben: rengeteg jó recepted van, kiadhatnál egy szakácskönyvet.) Üdv: Retekszisz

Fahéj

Kedves Retekszisz! Nagyon köszönöm az elismerést, de nem tudom, van-e szükség az én receptkönyvemre, hiszen annyi szép szakácskönyv van már forgalomban. A pohárkrémet mi is imádjuk. :) Üdv: Fahéj

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.