Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapuvári böllér máj

Kapuvári böllér máj
Kapuvári böllér máj
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sertésvelő vesével, nagy kedvenc nálunk, de nagyon finom májjal is. Mottó: "Fogyózók kíméljenek!"

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Párolt rizzsel, vagy főtt burgonyával kínálhatjuk. Fejessalátát, csalamádét adhatunk mellé. Jó étvágyat kívánok!

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat vékony csíkokra vágjuk, a velőt leforrázzuk, leszedjük a hártyáit.
  2. A hagymát apróra összevágjuk, 1 ek zsíron üvegesre pároljuk.
  3. Rátesszük a májat, erős tűzön 5 percig pirítjuk. Majd meghintjük a pirospaprikával, őrölt borssal, majoránnával. Hozzáadjuk a velőt, együtt pirítjuk. 
  4. A paprikát, paradicsomot 1 tk zsíron megfuttatjuk, majd a májhoz adjuk, készre pirítjuk, sózzuk.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 26 689
elküldve: 4
receptkönyvben: 146
elkészítve: 11/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Atkins diéta
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

velős máj, sertésmáj velővel, sertésvelős sertésmáj

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

a.n.e.t.t.
a.n.e.t.t. Tue, 2013-06-18 09:10

kiprobáltam, nekem ízlett a többieknek is
szóval szép munka!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!! : )

Sancho
Sancho Sun, 2012-07-15 10:27

Sőt, hogy Istvánnak is küldök recepteket, a kifőzde oldalára... Tőlem sem szégyen tanulni.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-05-11 22:05

Kedves Marcsisef!

A nyami azt jelenti, guszta, elmentettem és igen, megenném, naná hogy!!! :-)))
Sok dolog volt mostanság, ezért sokszor csak felrohanok ide, megnézem, ami tetszik elmentem, és néha elfelejtem odaírni , hogy tetszik, sőt megfőzöm, megfőztem, megsütöttem.:-)))

Nagyon szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Fri, 2012-05-11 20:09

Kedves Éva!
Ha ez azt jelenti, hogy szívesen megkóstolnád akkor nagyon köszönöm.
Vártam a reakciódat a tejfölös ököruszályról, sajnos hiába. De ami késik nem múlott el.
Kellemes hétvégét kívánok!
Marcsi

433
sertésmáj 50 dkg
sertésvelő 25 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 db
fűszerpaprika 1 ek
sertészsír 1.5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint