r
Nosalty Logó

Kapuvári böllér máj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Kapuvári böllér máj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 433 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1298 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 113 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    2338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1253.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    748 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    287 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10888 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    45 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10837 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    556 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 433 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.5 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    7014 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3759.8 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    122 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    2243 mg
  • Nátrium
    751 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    861 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32665 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    135 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    89 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1130 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32510 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1668 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1167 micro
Összesen 1298 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2849 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2836 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    224 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 113 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat vékony csíkokra vágjuk, a velőt leforrázzuk, leszedjük a hártyáit.
  2. A hagymát apróra összevágjuk, 1 ek zsíron üvegesre pároljuk.
  3. Rátesszük a májat, erős tűzön 5 percig pirítjuk. Majd meghintjük a pirospaprikával, őrölt borssal, majoránnával. Hozzáadjuk a velőt, együtt pirítjuk.
  4. A paprikát, paradicsomot 1 tk zsíron megfuttatjuk, majd a májhoz adjuk, készre pirítjuk, sózzuk.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 160
  • Össznézettség: 43883
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 11.

Ajánló

Párolt rizzsel, vagy főtt burgonyával kínálhatjuk. Fejessalátát, csalamádét adhatunk mellé. Jó étvágyat kívánok!  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kapuvári böllér máj
Marcsisef 217 recept

A sertésvelő vesével, nagy kedvenc nálunk, de nagyon finom májjal is. Mottó: "Fogyózók kíméljenek!"

Hozzászólások (4)

Éva-Anyóca

Nyami.:-))) Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Marcsisef

Kedves Éva! Ha ez azt jelenti, hogy szívesen megkóstolnád akkor nagyon köszönöm. Vártam a reakciódat a tejfölös ököruszályról, sajnos hiába. De ami késik nem múlott el. Kellemes hétvégét kívánok! Marcsi

Éva-Anyóca

Kedves Marcsisef! A nyami azt jelenti, guszta, elmentettem és igen, megenném, naná hogy!!! :-))) Sok dolog volt mostanság, ezért sokszor csak felrohanok ide, megnézem, ami tetszik elmentem, és néha elfelejtem odaírni , hogy tetszik, s?t megf?zöm, megf?ztem, megsütöttem.:-))) Nagyon szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Ez a recept megvan a kif?zde receptesportálon is.

Marcsisef

Kedves Sancho! Örülök, hogy képzed magad. Jótól tanulni nem szégyen. Üdv:Marcsi

Törölt felhasználó

S?t, hogy Istvánnak is küldök recepteket, a kif?zde oldalára... T?lem sem szégyen tanulni.

Marcsisef

Szerénységed LENY?GÖZ!!!

Törölt felhasználó

Én meg ki nem állhatom a NAGYKÉP?EKET...

Törölt felhasználó

kiprobáltam, nekem ízlett a többieknek is szóval szép munka!!!! !!!!!!!!!!!!!!!! : )

Marcsisef

Köszönöm a dicséretet. Üdv: Marcsi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek