Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros resztelt sertésmáj

Vörösboros resztelt sertésmáj
Vörösboros resztelt sertésmáj
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy magyaros étel - sertésmáj - nem hagyományosan. A körte lehet friss is. Ez esetben egy kevés vajon vagy olajon megsütjük.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük, majd megpucoljuk.
  2. A májat feldaraboljuk, a hagymákat apróra, a szalonnát kockára vágjuk.
  3. Egy serpenyőben a szalonnát a zsíron megsütjük, beletesszük a hagymákat, majd a májat, fűszerezzük (sót nem!). Megdinszteljük, öntünk hozzá vörösbort.
  4. Tálaláskor rakjunk a tányérra egy kupac májat, mellé krumplit, melyre tegyünk  petrezselyemzöldet, s mellé körtebefőttet. A májat ekkor sózzuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 962
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Vörösboros resztelt sertésmáj petrezselymes krumplival és körtebefőttel, resztelt máj körtebefőttel, resztelt máj petrezselymes krumplival

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

703
sertésmáj 30 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
chili 2 db
0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 2 teáskanál
fekete bors 1 teáskanál
majoranna 1 teáskanál
mangalica zsír 1 ek
vörösbor 1 dl
burgonya 30 dkg
körte 2 közepes db