r
Nosalty Logó

Baconbe csavart paradicsomos sertésmáj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lizinka_
Baconbe csavart paradicsomos sertésmáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 572 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2282 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 113 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1433.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8234 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8134 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    1131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    791 micro
Összesen 572 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.3 g

Zsír

  • Összesen
    127.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5735.8 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    317 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    2290 mg
  • Nátrium
    2394 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1417 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32937 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    131 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    351 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    787 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1287 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32538 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    4525 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    3162 micro
Összesen 2282 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1642 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1622 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    641 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 113 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertésmájból kb. 1 cm vastagságú szeleteket vágunk. Belecsavarjuk a vékonyan felszeletelt baconbe (kb. 20 dkg). Egy tálra rakjuk. A paradicsomokat forró vízbe áztatjuk, és lehéjazzuk. A burgonyát tisztítás után fél cm-es karikákra vágjuk. A petrezselymet finomra aprítjuk.
  2. Egy serpenyőben 5 dkg bacont felkockázunk, és egy evőkanálnyi zsíron elkezdjük sütni. Hozzákeverjük a finomra aprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Üvegesre pirítjuk. Ezután belekeverjük a lehéjazott, feldarabolt paradicsomot (vagy a konzerv paradicsomot). Rászórjuk a fűszerkeveréket, petrezselymet, és sózzuk.
  3. Egy méretes tepsi (nálam ez 20x30 cm) alját kirakjuk burgonyakarikákkal, amit gyengén megsózunk. Erre tesszük a paradicsomos ragut. A ragu tetejére helyezzük a baconbe csavart májdarabokat. A tepsit lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőbe tesszük.
  4. Kb. 20 perc után levesszük a fóliát, és úgy sütjük tovább a tekercseket. Amikor kész, langyosra hűtjük, és kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 2162
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Baconbe csavart paradicsomos sertésmáj
Lizinka_ 500 recept

Ízletes, szaftos variáció a máj elkészítésére.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek