Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült sertésmáj 2.

Sült sertésmáj 2.
Sült sertésmáj 2.
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk disznóvágáskor a sült hús mellé elmaradhatatlan a friss máj megsütve.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A májat sosem szabad előre sózni, mert kemény lesz tőle. Amikor kész, akkor kell sózni és borsozni. Nem kell sokáig sütni,  mert akkor meg a kiszáradás miatt lesz kemény.
Hagymás tört krumplival tálaljuk.
Én csak frissen szeretem, ezért pont annyit szoktam készíteni, amit egy evésre elfogyasztunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A disznómájat 1 cm-es szeletekre vágjuk.
  2. A zsírt egy lábasban felolvasztjuk, és a fokhagymát beleszeleteljük .
  3. Amikor a fokhagyma már elkezd sülni, akkor beletesszük a májszeleteket, és 10-15 perc alatt lassú tűzön pirosra sütjük közepes lángon.
  4. Amikor megsült, kiszedjük egy lapos jénaiba, megszórjuk sóval és borssal, majd ráöntjük a megmaradt  sült zsírt.

  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 66
össznézettség: 99 302
elküldve: 3
receptkönyvben: 283
elkészítve: 11/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pirított sertésmáj, máj sütve, zsíron sült máj

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sanko.xxl
sanko.xxl Sun, 2013-12-22 00:09

Hogy a sótól kemény lenne, az városi legenda... Tessék kipróbálni! Kemény akkor lesz, ha túlsütjük. Persze, akkor is finom!

508
sertésmáj 50 dkg
mangalica zsír 15 dkg
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint