Nosalty Logó

Zsályás sertésmáj és zelleres krumplipüré

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zsályás sertésmáj és zelleres krumplipüré
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A májhoz

A krumplipüréhez

Összesen 735 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A májhoz

A krumplipüréhez

Összesen 1468 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A májhoz

A krumplipüréhez

Összesen 96 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    387 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2474.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    1528 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    510.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8161 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 735 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    775 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4948.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1228 mg
  • Nátrium
    3057 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1020.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16323 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    65 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    665 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 1468 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1054 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1054 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 96 Kcal

Hozzávalók

A májhoz

A krumplipüréhez

Elkészítés

A májhoz

  1. Tegyünk egy serpenyőbe 2-3 ek olajat, s adjuk hozzá a félbevágott gyöngyhagymákat és a félbe vágott vöröshagymát, majd közepes lángon kb. 15 perc alatt karamellizáljuk meg, hogy a belseje puha legyen.
  2. Ez idő alatt a lisztet, sót és őrölt borsot keverjük össze, s a kb. 1 cm vastagra vágott májszeleteket alaposan forgassuk meg benne.
  3. Ha a hagyma elkészült, tegyünk hőálló jénaiba, s tegyük rá a tetejét. Kb. újabb 2-3 ek olajat adjunk az előzőhöz, vegyük fel a lángot, s tegyük a forró olajba a májszeleteket és a zsályát. Mindkét oldalát süssük 1-1 percig, majd azt is szedjük ki a jénaiba, a hagymákhoz.
  4. Ekkor a zsályás olajat öntsük fel a borral és a balzsamecettel, s gyöngyözve főzzük addig, amíg kb. a felére csökken, s besűrűsödik. Ekkor tegyük vissza a májat, s locsoljuk meg minden oldalát szafttal. Zelleres, krémes krumplipürével tálaljuk.
  5. A megtisztított krumplit és a zellergumót egy fazékba tesszük, bőven megsózzuk, és felengedjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Feltesszük főzni. Amikor mindkettő megpuhult, leöntjük róla a vizet, hozzáadjuk a vajat és a tejszínt, s ha kell még sót, s kézi robotképpel krémes krumplipürét készítünk belőle.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2049
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A babonát már mindannyian ismerjük, miszerint újév környékén se szárnyast, se halat, mert az egyik elkaparja a szerencsénket és a pénzünket az újévre, a másik pedig elúszik vele.  Marad a jó, öreg sertés, aki kitúrja nekünk a jövő év minden pénzét és szerencséjét. De miért kellene mindig a húsát ennünk, amikor annyi finom része van még... Például a mája.

Hozzászólások

pussycat

Ez nagyon finom lehet, imadom a majat, ha jol van elkeszitve, es ez ugy tunik, hogy pontosan olyan ahogy en szeretem. Koszonom a receptet, elmentettem!!:)))

Törölt felhasználó

Bocsánat, de biztosan finom ez a kaja, csak éppen a leírás lett egy picit elkapkodva... 4. pontban: "....Ekkor tegyük vissza a májat, s locsoljuk meg minden oldalát szafttal. Zelleres, krémes krumplipürével tálaljuk." Konkrétan hol van itt leírva, hogy mikor sül vagy f?l meg a máj? Vagy elég neki az 1-1 perc el?sütés, meg a szaftos locsolás? Nem igazán értem, de mindegy... Azért biztosan finom...

Hozzávalók

A májhoz

A krumplipüréhez

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek