r
Nosalty Logó

Szaftos bácskai rizses hús

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Szaftos bácskai rizses hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 517 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2584 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 117 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    330 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    9552 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 517 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.2 g

Zsír

  • Összesen
    91.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2401.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    320 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1649.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    479 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    976 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    2053 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    47758 micro
  • Lut-zea
    709 micro
Összesen 2584 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2143 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 117 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsírt egy nagyobb lábasban felolvasztjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott sertéscombot, és nagy lángon körbepirítjuk a húsdarabokat.
  2. Ha kész, rászórjuk a fűszerpaprikát, és 1-2 percig kevergetjük. Mehet utána a felkockázott paradicsom és a paprikák. Felöntjük a paradicsomlé felével, és hozzáadunk ugyanannyi vizet. Sózzuk, borsozzuk, lefedve jó egy órán át főzzük kis lángon.
  3. Ha letelt az egy óra, megkóstoljuk a húst - ha már majdnem puha, hozzáöntjük a maradék paradicsomlevet és ugyanannyi vizet, majd beletesszük a rizst.
  4. 5 percenként keverünk rajta egyet, mert könnyen odakap. Ha szükséges, pótoljuk a vizet, vagy még sózzuk.
  5. Ha már majdnem kész a rizs, elzárjuk a gázt, és lefedve hagyjuk még 10 percig állni. Akkor jó, ha ezen a ponton van még rajta nedvesség, különben az egész össze fog állni. Ha letelt a 10 perc, tálalhatunk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 32
  • 7 napos nézettség: 188
  • Össznézettség: 88038
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 03.

Ajánló

Csemege vagy kovászos uborka.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Apukám mesteri bácskai rizses húsa - szaftos és mennyei!

Hozzászólások (1)

martonmarta

1.75 bögre rizs-MEKKORA BÖGRÉB?L?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek