Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szaftos bácskai rizses hús

Szaftos bácskai rizses hús
Szaftos bácskai rizses hús
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apukám mesteri bácskai rizses húsa - szaftos és mennyei!

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Csemege vagy kovászos uborka.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsírt egy nagyobb lábasban felolvasztjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott sertéscombot, és nagy lángon körbepirítjuk a húsdarabokat.
  2. Ha kész, rászórjuk a fűszerpaprikát, és 1-2 percig kevergetjük. Mehet utána a felkockázott paradicsom és a paprikák. Felöntjük a paradicsomlé felével, és hozzáadunk ugyanannyi vizet. Sózzuk, borsozzuk, lefedve jó egy órán át főzzük kis lángon.
  3. Ha letelt az egy óra, megkóstoljuk a húst - ha már majdnem puha, hozzáöntjük a maradék paradicsomlevet és ugyanannyi vizet, majd beletesszük a rizst.
  4. 5 percenként keverünk rajta egyet, mert könnyen odakap. Ha szükséges, pótoljuk a vizet, vagy még sózzuk.
  5. Ha már majdnem kész a rizs, elzárjuk a gázt, és lefedve hagyjuk még 10 percig állni. Akkor jó, ha ezen a ponton van még rajta nedvesség, különben az egész össze fog állni. Ha letelt a 10 perc, tálalhatunk.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 25 104
elküldve: 2
receptkönyvben: 135
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
535 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szerb rizses hús, bácskai rizses hús

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

517
sertéscomb 40 dkg
rizs 1.75 bögre
sertészsír 3 ek
vöröshagyma 2 közepes db
paradicsom 1 közepes db
paprika 1 közepes db
hegyes erős paprika 1 közepes db
paradicsomlé 5 dl
fűszerpaprika 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 5 dl