r
Nosalty Logó

Burgonyapelyhes kenyér zománcos kacsasütőtálban sütve

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Katharosz
Burgonyapelyhes kenyér zománcos kacsasütőtálban sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Öregtészta

Kenyér

Összesen 1106 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Öregtészta

Kenyér

Összesen 4427 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Öregtészta

Kenyér

Összesen 234 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2035.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    1471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 1106 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8142.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    454 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    1254 mg
  • Nátrium
    5884 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    866.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    733.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    561 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    827 micro
Összesen 4427 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

Öregtészta

Kenyér

Elkészítés

Öregtészta

  1. Egy dagasztógépbe rakjuk a vizet, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a lisztet és a sót, jól kidolgozzuk a tésztát.
  2. A bedagasztott tésztát áttesszük egy kelesztő tálba, letakarjuk, majd kb. 4-5 órán át kelni hagyjuk.
  3. Ezt a műveletet előző nap is elvégezhetjük, az öregtésztából a maradékot adagokban le is fagyaszthatunk. Felhasználás előtt kiolvasztjuk.

Kenyér

  1. Én a dagasztást a kenyérsütő-gépemmel végeztem. Először belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a langyos vizet, a burgonyapelyhet, az olajat, az öregtésztát belecsipkedve, végül a sóval átszitált lisztet. Ezután szép sima tésztává dagasztjuk, kb. 20 perc alatt.
  2. A kellően kidolgozott rugalmas tésztát áttesszük egy kelesztő tálba, tetejét lefedjük, majd 30 percig kelni hagyjuk. Nem kell meleg helyre tenni!
  3. Ezután kissé átgyúrjuk, majd újabb 15 perc kelesztés jön. A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapra borítjuk, tenyerünkkel kinyomkodjuk belőle a levegőt, és veknit formálunk belőle.
  4. A kacsasütőtálba sütőpapírt helyezünk, majd belerakjuk az elkészült veknit, és a tetejével lefedjük, majd kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Ezután egy pengével bevágjuk tetejét három helyen, majd ismét pihenni hagyjuk kb. 20 percig.
  5. Közben a sütőt előmelegítjük 230 fokra, a kacsatál fedelének a belső részét vízzel lepermetezzük, letakarjuk vele a tálat, betesszük a sütőbe, majd kb. 40 perc múlva sütőpapírral együtt kiemeljük a kenyeret, visszatesszük a rácsra, és az utolsó kb. 10 percben így sütjük tovább.
  6. Ha megsült, egy rácsra tesszük, és azon nyomban hideg vízzel lepermetezzük, ettől lesz cserepes.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 76
  • Össznézettség: 4616
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 26.

Receptkategóriák

Burgonyapelyhes kenyér zománcos kacsasütőtálban sütve
Katharosz 489 recept

Nagyon finom állagú, ropogós héjú, adalékmentes egy kilogrammos kenyeret süthetünk ezzel a módszerrel.

Hozzávalók

Öregtészta

Kenyér

Címlapról ajánljuk

További cikkek