r
Nosalty Logó

Éjszakai graham kenyér

mumuska
Éjszakai graham kenyér
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

430
Kalória
12g
Fehérje
85.5g
Szénhidrát
3.9g
Zsír
60.8g
Víz
3.3g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
2.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 430 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1716 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1037.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    694 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 430 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4151.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    811 mg
  • Nátrium
    2775 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    342 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    243.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 1716 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 240 kcal

Elkészítés

  1. Az összes hozzávalót gépbe tesszük, és 20 perc alatt kidagasztatjuk. Persze ezt lehet kézzel is csinálni.
  2. Kb. egy órát hagyjuk pihenni, amíg duplájára nem kel.
  3. Kinyomkodjuk belőle a levegőt, és megformázzuk.
  4. Sütőpapírral bélelt jénaiba tesszük, és hűvös helyen hagyjuk egy éjszakát kelni.
  5. Reggel még hidegen betesszük a sütőbe (megspricceljük vízzel), majd együtt hagyjuk felmelegedni őket, és készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Este már túl későn értem haza, hogy kenyeret süssek, de vasárnap reggel jól jött volna a friss kenyér. Mivel már süteményt és péksüteményt sütöttem már úgy, hogy éjszaka a hűtőben pihentek, gondoltam, hogy kipróbálom a kenyérrel is. Mikor a hűtőbe tettem volna, akkor vettem észre, hogy nem fog beférni. De nem adtam fel! Gondoltam, akkor kiteszem az erkélyre! Viszont mínusz 4 fokot ígértek éjszakára! Ekkor jött az ötletem, hogy a dunsztolásra rendszeresített régi plédbe bugyolálom, és dobozba teszem. Másnap reggel ébredés után rögtön az erkélyre mentem, hogy lássam mi történt. Még én is meglepődtem, hogy milyen szépen megkelt. Viszont elkövettem egy hibát, amitől majdnem idegösszeomlást kaptam. A hiba a következő volt: bevágtam a kenyeret, amitől - mint a lufi, aminek a száját kikötik - összeesett. Úgy gondoltam (kissé remegő szájszéllel), hogy ennél rosszabb már nem lehet, így hát betettem sülni! És nem bántam meg!!!

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek