Nosalty Logó

Kukoricás formakenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Kukoricás formakenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 403 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3230 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 240 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 403 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6697.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    1168 mg
  • Nátrium
    4428 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    593.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 3230 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 240 Kcal

Elkészítés

  1. A vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet, belemorzsoljuk a friss élesztőt, megkelesztjük.
  2. Az élesztős vizet beleöntjük a kenyérsütőgép üstjébe, majd hozzá töltjük a joghurtot, olajat, öregtésztát, burgonyapelyhet, tejsavóport, sikért, kurkumát, aszkorbinsavat, liszteket és a sót.
  3. Dagasztó programon 20 percig dagasztjuk, majd kelesztjük 70 percet.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, ketté osztjuk, hosszúkás cipót formálunk belőle, kenyérformába tesszük, újra kelesztjük 20 perc alatt.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük, megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x15x2
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 25373
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Évi néni 1830 recept

Sütnöm kellet kenyeret, mert az előző elfogyott. Próbálok mindig valamiben mást készíteni, mert a válogatós fiam hamar ráun mindenre. Most ilyen lett.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Évi! Azt szeretném megtudni, hogy a több receptedben használt tejsavóport hol veszed? Nem vagyok már mai csibe, de err?l csak ma szereztem tudomást, mikor végig olvastam a blogodat. Nagyon szépen köszönöm, ha válaszolsz. Üdvözöllek: Vessz?s Judit

Évi néni

Kedves Judit! Bp-en élek, tehát lehet?ségem tenger. Bio boltokban biztosan megkapod. Általában tejsavóport, sikért, és egy-egy csipet aszkorbinsavat szoktam használni a liszt javítására mondhatni minden kenyér vagy kalács sütésénél. Segíti, hogy szépen keljen. Természetesen nem kötelez?. Segítséget tud nyújtani a kelésnél egy tk almaecet is, vagy akár sima ecet és annyi még nem érzik ki a kenyérb?l. Szerintem szépen sorban próbáld ki ezeket és azt használd, ami leginkább kedvedre való. Remélem tudtam segíteni. Üdv: Évi néni

Törölt felhasználó

Kedves Évi! A sikért és aszkorbinsavat ismerem és használom. Amíg a Spar üzletekben régebben lehetett kapni fél literes kiszerelésben írót, azt használtam víz helyett. Úgy jobban ízlettek a kenyereim. Örülök, hogy rátaláltam a "megoldásra" általad. Kívánok további szép sikereket, maradok h?séges követ?d: Judit

Évi néni

Kedves Judit! Én csak annyit jegyzek meg, azóta nem volt elrontott kenyerem, mióta ezeket a kis segít?ket használom. Köszönöm, hogy h?séges követ?m vagy, ez igazán hízelg? és megható számomra. nagyon boldog új évet kívánok! Üdv: Évi néni

Címlapról ajánljuk

További cikkek