Nosalty Logó

Kukoricás kenyér jénaiban sütve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Kukoricás kenyér jénaiban sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
római tál
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 338 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3374 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 241 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    845.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    569 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 338 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8454.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    796 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    1335 mg
  • Nátrium
    5690 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    617 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    443 micro
Összesen 3374 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    606.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 241 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A deci langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Kenyérsütőgép tartályába tesszük az összes hozzávalót. Alulra a folyékonyakat: olaj, tej, joghurt. Felülre: öregtészta, lisztek, sikér, só, aszkorbinsav. 20 perc alatt összedagasztjuk, 1 órát kelesztjük. Utána enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, kenyérformájúra feltekerjük, sütőpapírral bélelt jénaiban tesszük, lefedve fél órát kelesztjük. Ekkor lefújjuk langyos vízzel, bevagdaljuk késsel a tetejét, jénait újra lefedjük. Előmelegített sütőben 220 oC-on hőlégkeverésen 35perc alatt megsütjük, majd a jénai tetejét levéve, a hőmérsékletet 180 oC-ra mérsékelve 5-6 perc alatt pirosra sütjük. Rácson kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 144
  • Össznézettség: 74860
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Évi néni 1830 recept

Múltkori kukoricás kenyerem elnyerte a család tetszését, így úgy gondoltam, megörökítem.

Hozzászólások

Fahéj

Gyönyör?szép! :)

Évi néni

Nagyon köszönöm. Finom is volt és napokig puha. Üdv: Évi néni

zsuzsi965

Nagyon szép! Még nem sütöttem kenyeret, de fogok :) Az aszkorbinsav miért kell bele?

k.margaréta

Szinte érezni a csodálatos illatát! Szépséges!

Évi néni

Köszönöm, nagyon kedves vagy. Finom és sokáig friss marad. Pedig az ember nem ezt várná a kukoricalisztt?l, de ezt várja a joghurttól. Üdv: Évi néni

Törölt felhasználó

Mi az a öregtészta?

Évi néni

Kovász: 50 dkg lisztb?l, 3 dl vízb?l, 1 ek olajból, 1 tk cukorból, 1 dkg éleszt?b?l, 1 kk sóból készítek egy kenyértésztát, amit túlkelesztek (értsd: megkelesztem és ott hagyom punnyadni fél napot), majd újra összegyúrom, elosztom 3 részre, folpackba csavarva h?t?be teszem, és ha kenyeret sütök, akkor egy adagot adok hozzá ebb?l az "öregtésztából". Ennek az az el?nye, hogy szebben kel a kenyér, és ami a lényeg, kevesebb éleszt?t kell használnom. Üdv: Évi néni

jucus60

Kedves Évi néni! Megsütöttem ezt a kenyeret és nagyon fincsi lett. A héja szuper ropogós, a belseje pedig finom puha. Köszönöm a receptet. Üdv: Judit

Évi néni

Szia Jucus! Igazán örülök és köszönöm, hogy ezt megosztottad velem. Kellemes sütögetést kívánok. Üdv: évi néni

Bihary Livia

kedves Éva néni!nekem nincs kenyérsüt? gépem ha dagasztom kézzel 20 percig akkor is ilyen szép kenyeret tudnék sütni!Sima régi süt?ben is lehet sütni?Köszönöm!Üdv Livia

Évi néni

Kedves Lívia! Szerintem még 20 perc sem kell a kézzel dagasztáshoz, de természetesen minél tovább csinálod, annál jobb. Én mikor kelt tésztát kézzel dagasztottam, nem hiszem, hogy 10 percnél többet bíbel?dtem vele. Nem kell tartani a kelt tésztától, mert megérzi. Sima süt?ben is lehet sütni. Esetleg lendít a dolgon, hogyha lespricceled vízzel és 30 percig lefedve (akár fólia-persze ne érjen hozzá) sütöd, mert az alatta keletkezett g?z jól megnöveli a kenyér magasságát. Láss neki, meglátod sikerül. Ha mégis tartasz t?le, próbáld meg a dagasztás nélküli kenyeret: http://www.nosalty.hu/recept/dagasztas-nelkuli-kenyer-evi-nenitol. Ez biztos siker, el sem lehet rontani. Eddig még mindenkinek nagyon szépen sikerült. Jó sütést kívánok hozzá. Üdv: Évi néni

Bihary Livia

Nagyon köszönöm a jó tanácsokat!Meg fogom próbálni!Livia

Éva-Anyóca

Tanácsokat megfogadva, megcsináltam, és sikerült!! :) Köszönöm szépen. :) Éva-Anyóca

Évi néni

Gratulálok. Váljék egészségetekre. Szép napot+ Üdv: Évi néni

Törölt felhasználó

Mindent a leírás szerint készítettem és egyszer?en szuper lett. :D Köszönöm a receptet!

Évi néni

Nagyon köszönöm, hogy erre esett a választásod, és hidd el nekem legalább akkora siker ez, mint neked. További sikeres házikenyér sütést kívánok. Mindig becsülöm, ha valaki nekilát otthon kenyeret sütni.:) Üdv: Évi néni

aginka

Agi nagyon orulnék ha valaki megmondaná nekem mi az a SIKÉR? Nem ismerem és nem tudom lefordítani sem .Koszonom.

Évi néni

A liszt keményít?je. Minél jobban finomítják a lisztet, annál inkább elveszik bel?le ez az anyag. Segít, hogy jobban kezelhet? legyen a tészta. Nem feltétlen szükséges, de olykor használom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek