Kukoricás kenyér jénaiban sütve
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
római tál
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
25g öregtészta57 kcal
-
10g kukoricaliszt36 kcal
-
50g kenyérliszt bl80181 kcal
-
10g tej6 kcal
-
35g joghurt21 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g sikér2 kcal
-
0g aszkorbinsav0 kcal
-
14 kcal
-
1g élesztő1 kcal
-
2g kukoricaolaj18 kcal
Összesen
338
Kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g öregtészta565 kcal
-
100g kukoricaliszt363 kcal
-
500g kenyérliszt bl801805 kcal
-
100g tej56 kcal
-
350g joghurt214 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
14g só0 kcal
-
5g sikér19 kcal
-
0g aszkorbinsav0 kcal
-
40g burgonyapehely142 kcal
-
10g élesztő11 kcal
-
20g kukoricaolaj180 kcal
Összesen
3374
Kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
17.9g öregtészta41 kcal
-
7.2g kukoricaliszt26 kcal
-
35.9g kenyérliszt bl80129 kcal
-
7.2g tej4 kcal
-
25.1g joghurt15 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
1g só0 kcal
-
0.4g sikér1 kcal
-
0g aszkorbinsav0 kcal
-
2.9g burgonyapehely10 kcal
-
0.7g élesztő1 kcal
-
1.4g kukoricaolaj13 kcal
Összesen
241
Kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 845.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 569 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
338
Kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 106.4 g
Zsír
-
Összesen 45.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8454.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 277 mg
-
Kálcium 796 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 327 mg
-
Foszfor 1335 mg
-
Nátrium 5690 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 617 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 409.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 511 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 443 micro
Összesen
3374
Kcal
- 9% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 606.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 408 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
241
Kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
25 dkg öregtészta
-
10 dkg kukoricaliszt
-
50 dkg kenyérliszt bl80
-
1 dl tej
-
1 teáskanál cukor
-
2 tk só
-
1 tk sikér
-
1 csipet aszkorbinsav
-
4 dkg burgonyapehely
-
1 dkg élesztő
Elkészítés
- A deci langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Kenyérsütőgép tartályába tesszük az összes hozzávalót. Alulra a folyékonyakat: olaj, tej, joghurt. Felülre: öregtészta, lisztek, sikér, só, aszkorbinsav. 20 perc alatt összedagasztjuk, 1 órát kelesztjük. Utána enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, kenyérformájúra feltekerjük, sütőpapírral bélelt jénaiban tesszük, lefedve fél órát kelesztjük. Ekkor lefújjuk langyos vízzel, bevagdaljuk késsel a tetejét, jénait újra lefedjük. Előmelegített sütőben 220 oC-on hőlégkeverésen 35perc alatt megsütjük, majd a jénai tetejét levéve, a hőmérsékletet 180 oC-ra mérsékelve 5-6 perc alatt pirosra sütjük. Rácson kihűtjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x25
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 144
- Össznézettség: 74860
- Feltöltés dátuma: 2012. február 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Évi néni
1830 recept
Múltkori kukoricás kenyerem elnyerte a család tetszését, így úgy gondoltam, megörökítem.
Hozzászólások
Gyönyör?szép! :)
Nagyon köszönöm. Finom is volt és napokig puha. Üdv: Évi néni
Nagyon szép! Még nem sütöttem kenyeret, de fogok :) Az aszkorbinsav miért kell bele?
Szinte érezni a csodálatos illatát! Szépséges!
Köszönöm, nagyon kedves vagy. Finom és sokáig friss marad. Pedig az ember nem ezt várná a kukoricalisztt?l, de ezt várja a joghurttól. Üdv: Évi néni
Mi az a öregtészta?
Kovász: 50 dkg lisztb?l, 3 dl vízb?l, 1 ek olajból, 1 tk cukorból, 1 dkg éleszt?b?l, 1 kk sóból készítek egy kenyértésztát, amit túlkelesztek (értsd: megkelesztem és ott hagyom punnyadni fél napot), majd újra összegyúrom, elosztom 3 részre, folpackba csavarva h?t?be teszem, és ha kenyeret sütök, akkor egy adagot adok hozzá ebb?l az "öregtésztából". Ennek az az el?nye, hogy szebben kel a kenyér, és ami a lényeg, kevesebb éleszt?t kell használnom. Üdv: Évi néni
Kedves Évi néni! Megsütöttem ezt a kenyeret és nagyon fincsi lett. A héja szuper ropogós, a belseje pedig finom puha. Köszönöm a receptet. Üdv: Judit
Szia Jucus! Igazán örülök és köszönöm, hogy ezt megosztottad velem. Kellemes sütögetést kívánok. Üdv: évi néni
kedves Éva néni!nekem nincs kenyérsüt? gépem ha dagasztom kézzel 20 percig akkor is ilyen szép kenyeret tudnék sütni!Sima régi süt?ben is lehet sütni?Köszönöm!Üdv Livia
Kedves Lívia! Szerintem még 20 perc sem kell a kézzel dagasztáshoz, de természetesen minél tovább csinálod, annál jobb. Én mikor kelt tésztát kézzel dagasztottam, nem hiszem, hogy 10 percnél többet bíbel?dtem vele. Nem kell tartani a kelt tésztától, mert megérzi. Sima süt?ben is lehet sütni. Esetleg lendít a dolgon, hogyha lespricceled vízzel és 30 percig lefedve (akár fólia-persze ne érjen hozzá) sütöd, mert az alatta keletkezett g?z jól megnöveli a kenyér magasságát. Láss neki, meglátod sikerül. Ha mégis tartasz t?le, próbáld meg a dagasztás nélküli kenyeret: http://www.nosalty.hu/recept/dagasztas-nelkuli-kenyer-evi-nenitol. Ez biztos siker, el sem lehet rontani. Eddig még mindenkinek nagyon szépen sikerült. Jó sütést kívánok hozzá. Üdv: Évi néni
Nagyon köszönöm a jó tanácsokat!Meg fogom próbálni!Livia
Tanácsokat megfogadva, megcsináltam, és sikerült!! :) Köszönöm szépen. :) Éva-Anyóca
Gratulálok. Váljék egészségetekre. Szép napot+ Üdv: Évi néni
Mindent a leírás szerint készítettem és egyszer?en szuper lett. :D Köszönöm a receptet!
Nagyon köszönöm, hogy erre esett a választásod, és hidd el nekem legalább akkora siker ez, mint neked. További sikeres házikenyér sütést kívánok. Mindig becsülöm, ha valaki nekilát otthon kenyeret sütni.:) Üdv: Évi néni
Agi nagyon orulnék ha valaki megmondaná nekem mi az a SIKÉR? Nem ismerem és nem tudom lefordítani sem .Koszonom.
A liszt keményít?je. Minél jobban finomítják a lisztet, annál inkább elveszik bel?le ez az anyag. Segít, hogy jobban kezelhet? legyen a tészta. Nem feltétlen szükséges, de olykor használom.