Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukoricás kenyér jénaiban sütve

Kukoricás kenyér jénaiban sütve
Kukoricás kenyér jénaiban sütve
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Múltkori kukoricás kenyerem elnyerte a család tetszését, így úgy gondoltam, megörökítem.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés


  1. A deci langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

  2. Kenyérsütőgép tartályába tesszük az összes hozzávalót. Alulra a folyékonyakat: olaj, tej, joghurt. Felülre: öregtészta, lisztek, sikér, só, aszkorbinsav. 20 perc alatt összedagasztjuk, 1 órát kelesztjük.

  3. Utána enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, kenyérformájúra feltekerjük, sütőpapírral bélelt jénaiban tesszük, lefedve fél órát kelesztjük.

  4. Ekkor lefújjuk langyos vízzel, bevagdaljuk késsel a tetejét, jénait újra lefedjük.

  5. Előmelegített sütőben 220 oC-on hőlégkeverésen 35 perc alatt megsütjük, majd a jénai tetejét levéve, a hőmérsékletet 180 oC-ra mérsékelve 5-6 perc alatt pirosra sütjük.

  6. Rácson kihűtjük.


  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 59 821
elküldve: 6
receptkönyvben: 340
elkészítve: 7/14
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: római tál receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kukoricás kenyér, jénaiban sült kenyér, burgonyapelyhes kukoricakenyér

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2017-04-01 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.03.31. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

aginka
aginka Fri, 2016-02-05 00:14

Agi
nagyon orulnék ha valaki megmondaná nekem mi az a SIKÉR? Nem ismerem és nem tudom lefordítani sem .Koszonom.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2016-02-05 12:15

A liszt keményítője. Minél jobban finomítják a lisztet, annál inkább elveszik belőle ez az anyag. Segít, hogy jobban kezelhető legyen a tészta. Nem feltétlen szükséges, de olykor használom.

fontanyikrisz
fontanyikrisz Mon, 2014-11-03 20:51

Mindent a leírás szerint készítettem és egyszerűen szuper lett. :D Köszönöm a receptet!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2014-11-04 12:47

Nagyon köszönöm, hogy erre esett a választásod, és hidd el nekem legalább akkora siker ez, mint neked. További sikeres házikenyér sütést kívánok. Mindig becsülöm, ha valaki nekilát otthon kenyeret sütni.:)
Üdv: Évi néni

Bihary Livia
Bihary Livia Tue, 2012-06-12 16:52

kedves Éva néni!nekem nincs kenyérsütő gépem ha dagasztom kézzel 20 percig akkor is ilyen szép kenyeret tudnék sütni!Sima régi sütőben is lehet sütni?Köszönöm!Üdv Livia

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2012-06-12 21:13

Kedves Lívia!
Szerintem még 20 perc sem kell a kézzel dagasztáshoz, de természetesen minél tovább csinálod, annál jobb. Én mikor kelt tésztát kézzel dagasztottam, nem hiszem, hogy 10 percnél többet bíbelődtem vele. Nem kell tartani a kelt tésztától, mert megérzi. Sima sütőben is lehet sütni. Esetleg lendít a dolgon, hogyha lespricceled vízzel és 30 percig lefedve (akár fólia-persze ne érjen hozzá) sütöd, mert az alatta keletkezett gőz jól megnöveli a kenyér magasságát. Láss neki, meglátod sikerül. Ha mégis tartasz tőle, próbáld meg a dagasztás nélküli kenyeret: http://www.nosalty.hu/recept/dagasztas-nelkuli-kenyer-evi-nenitol. Ez biztos siker, el sem lehet rontani. Eddig még mindenkinek nagyon szépen sikerült. Jó sütést kívánok hozzá. Üdv: Évi néni

jucus60
jucus60 Fri, 2012-03-09 22:04

Kedves Évi néni!

Megsütöttem ezt a kenyeret és nagyon fincsi lett. A héja szuper ropogós, a belseje pedig finom puha.
Köszönöm a receptet.

Üdv: Judit

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-03-09 22:06

Szia Jucus!

Igazán örülök és köszönöm, hogy ezt megosztottad velem. Kellemes sütögetést kívánok. Üdv: évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-02-20 09:36

Kovász: 50 dkg lisztből, 3 dl vízből, 1 ek olajból, 1 tk cukorból, 1 dkg élesztőből, 1 kk sóból készítek egy kenyértésztát, amit túlkelesztek (értsd: megkelesztem és ott hagyom punnyadni fél napot), majd újra összegyúrom, elosztom 3 részre, folpackba csavarva hűtőbe teszem, és ha kenyeret sütök, akkor egy adagot adok hozzá ebből az "öregtésztából". Ennek az az előnye, hogy szebben kel a kenyér, és ami a lényeg, kevesebb élesztőt kell használnom. Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2012-02-09 15:01

Köszönöm, nagyon kedves vagy. Finom és sokáig friss marad. Pedig az ember nem ezt várná a kukoricaliszttől, de ezt várja a joghurttól. Üdv: Évi néni

zsuzsi965
zsuzsi965 Wed, 2012-02-08 22:12

Nagyon szép! Még nem sütöttem kenyeret, de fogok :) Az aszkorbinsav miért kell bele?

339
öregtészta 25 dkg
kukoricaliszt 10 dkg
kenyérliszt BL80 50 dkg
tej 1 dl
joghurt 3.5 dl
cukor 1 teáskanál
2 tk
sikér 1 tk
aszkorbinsav 1 csipet
burgonyapehely 4 dkg
élesztő 1 dkg
kukoricaolaj 2 ek