r
Nosalty Logó

Gombás lencsefasírt

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gizi
Gombás lencsefasírt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 365 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1462 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1668.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    1267 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 365 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6673.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1022 mg
  • Nátrium
    5070 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1136 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 1462 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    969.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    737 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét válogassuk át, majd alaposan mossuk meg. Ezután tegyük fel főni annyi vízbe, hogy jól ellepje. A főzőlébe tegyük bele a leveskockát és kb. egy teáskanál sót, majd főzzük puhára. Arra figyeljünk nehogy szétfőjenek a lencseszemek. Amikor már kellően megpuhult, szűrjük le a levet, majd a lencsét hűtsük ki teljesen.
  2. A gombát, és a vöröshagymát vágjuk fel apróra. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd pároljuk üvegesre a hagymát. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott gombát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk míg zsírjára sül. (közben többször keverjük meg) A készre párolódott gombát ezután szintén hűtsük ki teljesen.
  3. A köménymagot egy teflonserpenyőben pár pillanat alatt pörköljünk meg, majd egy mozsárban törjük össze.
  4. Egy tálba tegyük bele a kihűlt lencsét, majd adjuk hozzá a szintén kihűlt gombát, a zsemlemorzsát, a köménymagot, sót, pirospaprikát, ízlés szerint őrölt borsot, és az egész tojást. Ezután kézzel, alaposan gyúrjuk össze úgy, hogy egy formázható masszát kapjunk. (amennyiben túl száraz lenne a massza, akkor kanalazzunk hozzá a lencse főzőlevéből egy-két evőkanálnyit)
  5. Az összegyúrt masszából, nedves kézzel formázzunk pogácsákat, majd forgassuk bele zsemlemorzsába. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg mogyoróolajjal (vagy étolajjal). Ezután helyezzük rá a megformázott lencsepogácsákat, majd mindegyiket spricceljük meg szintén mogyoróolajjal (vagy étolajjal).
  6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 perc alatt készre. Tálalás előtt hagyjuk hűlni, majd ízlés szerinti körettel, és salátával kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 853
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 16.

Ajánló

10-12 db készül belőle

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?