r
Nosalty Logó

Narancsos mézes-mázas csirkeszárnyak

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Narancsos mézes-mázas csirkeszárnyak
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A mázhoz

Az összesütéshez

Összesen 893 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A mázhoz

Az összesütéshez

Összesen 3574 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A mázhoz

Az összesütéshez

Összesen 125 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1479.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    673 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    1357 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 893 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    250.7 g

Zsír

  • Összesen
    192 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5919.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    577 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    2043 mg
  • Nátrium
    2691 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.5 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1309.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    1170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    297 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 3574 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    193 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 125 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mázhoz

Az összesütéshez

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkeszárnyakat megtisztítás után visszahajtjuk háromszög alakúra.
  2. Ezután papírtörlőn, vagy konyharuhán gondosan leszárítjuk. (Hogy ne lövöldözzön, mikor sül.)
  3. Bő olajban kisütjük a szárnyakat, minden ízesítés nélkül, kb. 10-15 percig, hogy a bőre is ropogós legyen. Akinek van olajsütője, süsse nyugodtan abban.
  4. Amikor készen vannak a szárnyak, nekilátunk a máznak, amihez egy lábasban a mézet felmelegítjük.
  5. Beletesszük a citrom-, és narancslevet, majd a gyömbért és a fokhagymát. Ahogyan felfő a lé, és elkezd felfutni, visszaveszünk a tűzből, és kavarjuk folyamatosan.
  6. Beletesszük a ketchupot és az őrölt színesborsot.
  7. Végül asötét szójaszót öntjük bele, és főzzük még 10 percig. Az egész szósz főzése kb. 20-25 percig tart.
  8. Amikor készen vagyunk a szósszal, félretesszük, és fogunk egy wok-ot vagy valamilyen hasonló serpenyőt.
  9. A wokba beleöntjüka mogyoróolajat, és beledobjuk a gyömbérszeletet, majd amikor kissé megbarnult, ki is vesszük. Belerakjuk az összes csirkeszárnyat az edénybe.
  10. Miután átforgattuk őket, ráöntjük az összes mázat, és nagy lángon 5 percig sütjük, miközben gondosan átforgatjuk, hogy minden szárnyat bevonjon a máz.
  11. Lefedjük, és kis lángon mégkb.10-15 percig pároljuk és kész.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 109502
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 07.

Ajánló

Aki csípősen szereti, bátran dobhat a mogyoróolajba csilit az összesütéskor a gyömbérszelet mellé, vagy akár a mázba is. Úgy is remek lesz.  Nagy lángon sütésnél érdemes mogyoróolajat használni, mert magasabb hőfokra hevíthető, nem is beszélve a különleges zamatáról, ami remekül illik a kínai jellegű ételekhez.   Köretnek zöldséges sült tésztát, vagy rizst ajánlunk hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a receptet négy személyre írtuk, de lehet, hogy öt, akár hat embernek is elég. Nálunk nagyon nagy a keletje, a kisfiunk képes hetet is megenni egy ültő helyében...

Hozzászólások

Mamma mia

Kit?n?re sikerült ! Köszönjük.

Törölt felhasználó

Kedves Mamma! Köszönjük a visszajelzést, nagyon örülünk, hogy ízlett! A legjobbakat: Mr&Mrs Smith

Törölt felhasználó

Isteni lett! Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Kedves Baitey tam ahan! Kedves egészségedere! Örülünk, hogy ízlett! Ajánljuk kipróbálásra a Kínai mangós csirke receptünket, szerintünk az is ízleni fog! Üdv: Mr&Mrs Smith

Törölt felhasználó

Szia! Tetszik a recept! A kérdésem az lenne, hogy csirkemellel is meg lehet csinálni ugyanígy?

Törölt felhasználó

Kedves Fullank! Soha nem próbáltuk még csirkemellel. Próbálkozni lehet, kevesebb sütési és párolási id?vel, de lehet, hogy a csirkemell egy kissé száraz ehhez a recepthez. Azt sem tudom, hogy milyen formájúra kellene vágni a húsokat, talán hosszú csíkokra, de egyáltalán nem biztos. Ezt Rád bízom, aztán kíváncsian várom a végeredményt! :) Jó sütés-f?zést: Mrs Smith

sarastefaniavarga

Én ma csináltam meg csirkemellel. Igazából mindegy milyenre vágja az ember, én speciel szeletekre vágtam és kikloffoltam. Én egy kicsit változtattam még a recepten és baromi finom lett! Köszi!

Törölt felhasználó

Kedves sarastefaniavarga! Nagyon örülök, hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat, most már legalább akik kíváncsiak arra, hogy használhatnak-e csirkemellet, T?led választ kaphattak! Örülök, hogy ízlett Neked! Köszönöm! A legjobbakat: Mrs Smith

t.bernadette

Nyami. Még oldalassal tudom elképzelni ugyanezt.

Törölt felhasználó

Kedves t.bernadette! Már én is gondolkodtam ezen!:) Ki kellene próbálni! Üdv: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Falta az egész család. Nagy sikere volt!! Köszi, hogy felraktátok:-) Á.

Törölt felhasználó

Kedves Ágnes! Szívesen! Egészségetekre!:) Üdv: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Ma megpróbálom elkészíteni az oldalas-os változatot. Tegnap nem kaptam szép szárnyakat így maradt az oldalas verzió. Majd beszámolok milyen lett.

Törölt felhasználó

Azta!!!!! Nagyon fincsi lett!!! Mindenkinek ajánlom esetleg próbálja meg oldalassal is. Nem lessz csalódás! Köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Kedves Evangelista! Nagyon köszönjük a bátor vállalkozó kedvet, hogy kipróbáltad más hússal is!!! Örülünk, hogy ízlett, s azt hiszem mi is hamarosan kipróbáljuk oldalassal is, most, hogy ilyen jó lett az eredmény! Mi köszönjük!!!:) A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Annyit tennék még hozzá, hogy én az oldalas szeleteket kicsit besóztam és bepácoltam gyömbérrel, szójaszósszal és mogyoróolajjal. 2 órát pácolódott sütés el?tt.

Törölt felhasználó

Köszönjük az infót evangelista! Nem lett túl sós a plusz só miatt? Mivel a szárnyakat nem kell sózni, és egyy kicsit más eredményt kap az ember, ha direkt nem pácolja be a sütést el?tt. De ez nem baj, a lényeg, hogy finom lett! :) Majd én is kíváncsi leszek, s meg csináljuk így is!

Törölt felhasználó

Bocsi a megkésett reakció végedt. Most szándékozom ismételten elkészíteni ezt az isteni étket! :) Az oldalas nem lett túl sós, mivel a hús vastagabb és zsírosabb mint a szárny. Persze nem úgy sóztam be, mintha pecsenyének sütném, csak módjával "sózogattam" rajta egy keveset. mindösze 1-2 óra pácolás elegend? és nagyon kellemes ízhatást érünk el vele. Üdv és jó sütés - f?zést!

Hozzávalók

A húshoz

A mázhoz

Az összesütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek