r
Nosalty Logó

Narancsos mézes-mázas csirkeszárnyak

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Narancsos mézes-mázas csirkeszárnyak
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A mázhoz

Az összesütéshez

Összesen 893 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A mázhoz

Az összesütéshez

Összesen 3574 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A mázhoz

Az összesütéshez

Összesen 125 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1479.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    673 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    1357 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 893 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    250.7 g

Zsír

  • Összesen
    192 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5919.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    577 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    2043 mg
  • Nátrium
    2691 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.5 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1309.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    1170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    297 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 3574 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    193 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 125 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mázhoz

Az összesütéshez

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkeszárnyakat megtisztítás után visszahajtjuk háromszög alakúra.
  2. Ezután papírtörlőn, vagy konyharuhán gondosan leszárítjuk. (Hogy ne lövöldözzön, mikor sül.)
  3. Bő olajban kisütjük a szárnyakat, minden ízesítés nélkül, kb. 10-15 percig, hogy a bőre is ropogós legyen. Akinek van olajsütője, süsse nyugodtan abban.
  4. Amikor készen vannak a szárnyak, nekilátunk a máznak, amihez egy lábasban a mézet felmelegítjük.
  5. Beletesszük a citrom-, és narancslevet, majd a gyömbért és a fokhagymát. Ahogyan felfő a lé, és elkezd felfutni, visszaveszünk a tűzből, és kavarjuk folyamatosan.
  6. Beletesszük a ketchupot és az őrölt színesborsot.
  7. Végül asötét szójaszót öntjük bele, és főzzük még 10 percig. Az egész szósz főzése kb. 20-25 percig tart.
  8. Amikor készen vagyunk a szósszal, félretesszük, és fogunk egy wok-ot vagy valamilyen hasonló serpenyőt.
  9. A wokba beleöntjüka mogyoróolajat, és beledobjuk a gyömbérszeletet, majd amikor kissé megbarnult, ki is vesszük. Belerakjuk az összes csirkeszárnyat az edénybe.
  10. Miután átforgattuk őket, ráöntjük az összes mázat, és nagy lángon 5 percig sütjük, miközben gondosan átforgatjuk, hogy minden szárnyat bevonjon a máz.
  11. Lefedjük, és kis lángon mégkb.10-15 percig pároljuk és kész.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 1055
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 112089
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 07.

Ajánló

Aki csípősen szereti, bátran dobhat a mogyoróolajba csilit az összesütéskor a gyömbérszelet mellé, vagy akár a mázba is. Úgy is remek lesz.  Nagy lángon sütésnél érdemes mogyoróolajat használni, mert magasabb hőfokra hevíthető, nem is beszélve a különleges zamatáról, ami remekül illik a kínai jellegű ételekhez.   Köretnek zöldséges sült tésztát, vagy rizst ajánlunk hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a receptet négy személyre írtuk, de lehet, hogy öt, akár hat embernek is elég. Nálunk nagyon nagy a keletje, a kisfiunk képes hetet is megenni egy ültő helyében...

Hozzávalók

A húshoz

A mázhoz

Az összesütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!