Ricottás castagnole
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
A fánkhoz
-
31g ricotta47 kcal
-
18g finomliszt64 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
53g mogyoróolaj0 kcal
A fánkra
-
6g étcsokoládé34 kcal
-
1g porcukor3 kcal
Összesen
196
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
A fánkhoz
-
250g ricotta375 kcal
-
140g finomliszt510 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
425g mogyoróolaj0 kcal
A fánkra
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
7g porcukor27 kcal
Összesen
1568
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
A fánkhoz
-
24.5g ricotta37 kcal
-
13.7g finomliszt50 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
5.4g tojás7 kcal
-
0.6g narancshéj1 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
41.7g mogyoróolaj0 kcal
A fánkra
-
4.9g étcsokoládé27 kcal
-
0.7g porcukor3 kcal
Összesen
155
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 437.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
196
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44 g
Zsír
-
Összesen 47.3 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 307 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3500.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 1046 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 1353 mg
-
Nátrium 833 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 241.1 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 245.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 380 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 203 mg
-
Retinol - A vitamin: 370 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 288 micro
Összesen
1568
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 343.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
A fánkhoz
-
250 g ricotta
-
1 db tojás
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
60 g cukor
-
6 g sütőpor
-
5 dl mogyoróolaj
A fánkra
Elkészítés
A fánkhoz
- Először a felesleges savót csepegtessük le a ricottáról, ehhez tehetjük szitába, így egy tálra, és hagyjuk 1-2 órán át a hűtőben. Az idő letelte után nyomjuk át a szitán és öntsük a kiürített tálba. Adjunk hozzá egy tojást és a cukrot, keverjük jól össze, hogy egynemű legyen.
- Az előzőleg megmosott és papírtörlővel leszárított narancs héját reszeljük a tálba, ezzel is keverjük el a ricottát. Ezután adjuk kanalanként hozzá a lisztet és a sütőport, amit előzőleg átszitáltunk.
- A tészta puha és ragacsos lesz, ezért lisztezzük folyamatosan a kezünket, miközben kb. 25 db golyót gyurmázunk a két tenyerünk között.
- Egy nagy serpenyőben sok mogyoróolajat hevítünk, ellenőrizzük konyha hőmérővel: 170°-os legyen, ekkor egyszerre 6-8 golyót tegyünk bele, így nem esik le hirtelen a hőmérséklet, és nem szív magába sok olajat a tészta. 3-4 perc sütés, forgatás után aranybarnák lesznek, ekkor szedjük papírtörlőre őket lecsepegtetni.
A fánkra
- Szórjuk meg porcukorral vagy öntsük le olvasztott csokival, kínáljunk mellé lekvárt és már ehetjük is. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 1372
- Feltöltés dátuma: 2022. február 10.
Ajánló
Narancs helyett kakaót is tehetünk a tésztájába, és kókuszreszelékbe forgathatjuk, vagy kínálhatjuk még narancslekvárral és porcukrosan is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gréti
586 recept
A legtutibb fánkgolyók farsangra – olvasztott csokival leöntve, fahéjas cukorba forgatva, vagy csak sárgabaracklekvárral kínálva is nagyszerűek.