r
Nosalty Logó

Ricottás castagnole

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Ricottás castagnole
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A fánkhoz

A fánkra

Összesen 196 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A fánkhoz

A fánkra

Összesen 1568 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A fánkhoz

A fánkra

Összesen 155 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 196 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3500.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    1046 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1353 mg
  • Nátrium
    833 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.1 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 1568 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

A fánkhoz

A fánkra

Elkészítés

A fánkhoz

  1. Először a felesleges savót csepegtessük le a ricottáról, ehhez tehetjük szitába, így egy tálra, és hagyjuk 1-2 órán át a hűtőben. Az idő letelte után nyomjuk át a szitán és öntsük a kiürített tálba. Adjunk hozzá egy tojást és a cukrot, keverjük jól össze, hogy egynemű legyen.
  2. Az előzőleg megmosott és papírtörlővel leszárított narancs héját reszeljük a tálba, ezzel is keverjük el a ricottát. Ezután adjuk kanalanként hozzá a lisztet és a sütőport, amit előzőleg átszitáltunk.
  3. A tészta puha és ragacsos lesz, ezért lisztezzük folyamatosan a kezünket, miközben kb. 25 db golyót gyurmázunk a két tenyerünk között.
  4. Egy nagy serpenyőben sok mogyoróolajat hevítünk, ellenőrizzük konyha hőmérővel: 170°-os legyen, ekkor egyszerre 6-8 golyót tegyünk bele, így nem esik le hirtelen a hőmérséklet, és nem szív magába sok olajat a tészta. 3-4 perc sütés, forgatás után aranybarnák lesznek, ekkor szedjük papírtörlőre őket lecsepegtetni.

A fánkra

  1. Szórjuk meg porcukorral vagy öntsük le olvasztott csokival, kínáljunk mellé lekvárt és már ehetjük is. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1372
  • Feltöltés dátuma: 2022. február 10.

Ajánló

Narancs helyett kakaót is tehetünk a tésztájába, és kókuszreszelékbe forgathatjuk, vagy kínálhatjuk még narancslekvárral és porcukrosan is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A legtutibb fánkgolyók farsangra – olvasztott csokival leöntve, fahéjas cukorba forgatva, vagy csak sárgabaracklekvárral kínálva is nagyszerűek.

Hozzávalók

A fánkhoz

A fánkra

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...