r
Nosalty Logó

Mangós kacsamell cukkinisalátával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Mangós kacsamell cukkinisalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Currys mangószósz

Rosé kacsamell

Cukkinisaláta

Összesen 497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Currys mangószósz

Rosé kacsamell

Cukkinisaláta

Összesen 993 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Currys mangószósz

Rosé kacsamell

Cukkinisaláta

Összesen 70 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1660.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    945 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1686 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    3230 micro
Összesen 497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    80.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3321.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    999 mg
  • Nátrium
    1891 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    967 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    253 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    3371 micro
  • β-crypt
    175 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    6460 micro
Összesen 993 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    465 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

Currys mangószósz

Rosé kacsamell

Cukkinisaláta

Elkészítés

Currys mangószósz

  1. A citromnádat ütögessük végig a kés tompa felével, majd vágjuk fel nagyobb darabokra. Egy kevés olajon kezdjük el kis lángon pirítani, majd adjuk hozzá a currypasztát és pirítsuk tovább, hogy felszabaduljanak az aromák.
  2. A mangót, ami lehet friss vagy konzerv pürésítsük le egy botmixerrel. Adjunk hozzá nyugodtan a konzervléből, hogy folyékonyabb legyen, vagy egy kevés vizet. Öntsük a currypasztához a chiliszósszal együtt, majd forraljuk fel. Pár percig rotyogtassuk kis lángon folyamatos kavargatás közben, végül húzzuk félre. A citromnádat szedjük ki, vagy passzírozzuk át egy szűrőn a szószt.

Rosé kacsamell

  1. A kacsamell bőrét irdaljuk be sűrűn.
  2. Tegyük bele egy serpenyőbe a kacsamellet, sózzuk és borsozzuk meg. Kezdjük el szépen lassan zsírjára pirítani, amíg szép piros és ropogós lesz a bőre. Ezután fordítsuk meg a kacsamellet és süssük tovább pár percig. (A kacsamell méretétől függően változhat a sütési idő)
  3. Végül tegyük be előmelegített sütőbe 6-8 percre, hogy szépen kihúzza magát.
  4. Szeletelés előtt várjunk egy tíz percet, hogy szaftosabb maradjon a hús.
  5. A húst öntsük le a mangószósszal.

Cukkinisaláta

  1. A cukkiniket hosszában gyaluljuk le, vagy késsel vágjunk nagyon vékony szeleteket. Tegyük bele egy tálba, sózzuk, borsozzuk meg.
  2. Facsarjuk rá a narancs és citrom levét, locsoljuk meg a szezámolajjal. A friss koriandert vágjuk fel finomra, végül szórjuk meg vele.
  3. Kavarjuk össze, és hagyjuk pár percet pihenni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 761
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 27.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek

Receptjellemzők

A keleti gasztronómia, főként a thai konyha inspirálta ezt a kacsamelles fogást, amiben a sós, az édes és a savanyú ízek harmonizálnak egymással. A szaftos, omlós kacsamell a ropogós, friss cukkinisalátával együtt egy igazán különleges, könnyed nyári fogás.

Hozzávalók

Currys mangószósz

Rosé kacsamell

Cukkinisaláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek