r
Nosalty Logó

Mangós kacsamell cukkinisalátával

Nosalty
Mangós kacsamell cukkinisalátával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Currys mangószósz

Rosé kacsamell

Cukkinisaláta

497
Kalória
40.5g
Fehérje
35.5g
Szénhidrátok
23.2g
Zsír
483.5g
Víz
154g
Koleszterin
5.5g
Rost
26.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Currys mangószósz

Rosé kacsamell

Cukkinisaláta

Összesen 497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Currys mangószósz

Rosé kacsamell

Cukkinisaláta

Összesen 993 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Currys mangószósz

Rosé kacsamell

Cukkinisaláta

Összesen 70 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1660.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    945 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    483.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1686 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    3230 micro
Összesen 497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    80.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3321.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    999 mg
  • Nátrium
    1891 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    967 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    253 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    3371 micro
  • β-crypt
    175 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    6460 micro
Összesen 993 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    465 micro
Összesen 70 kcal

Elkészítés

Currys mangószósz

  1. A citromnádat ütögessük végig a kés tompa felével, majd vágjuk fel nagyobb darabokra. Egy kevés olajon kezdjük el kis lángon pirítani, majd adjuk hozzá a currypasztát és pirítsuk tovább, hogy felszabaduljanak az aromák.
  2. A mangót, ami lehet friss vagy konzerv pürésítsük le egy botmixerrel. Adjunk hozzá nyugodtan a konzervléből, hogy folyékonyabb legyen, vagy egy kevés vizet. Öntsük a currypasztához a chiliszósszal együtt, majd forraljuk fel. Pár percig rotyogtassuk kis lángon folyamatos kavargatás közben, végül húzzuk félre. A citromnádat szedjük ki, vagy passzírozzuk át egy szűrőn a szószt.

Rosé kacsamell

  1. A kacsamell bőrét irdaljuk be sűrűn.
  2. Tegyük bele egy serpenyőbe a kacsamellet, sózzuk és borsozzuk meg. Kezdjük el szépen lassan zsírjára pirítani, amíg szép piros és ropogós lesz a bőre. Ezután fordítsuk meg a kacsamellet és süssük tovább pár percig. (A kacsamell méretétől függően változhat a sütési idő)
  3. Végül tegyük be előmelegített sütőbe 6-8 percre, hogy szépen kihúzza magát.
  4. Szeletelés előtt várjunk egy tíz percet, hogy szaftosabb maradjon a hús.
  5. A húst öntsük le a mangószósszal.

Cukkinisaláta

  1. A cukkiniket hosszában gyaluljuk le, vagy késsel vágjunk nagyon vékony szeleteket. Tegyük bele egy tálba, sózzuk, borsozzuk meg.
  2. Facsarjuk rá a narancs és citrom levét, locsoljuk meg a szezámolajjal. A friss koriandert vágjuk fel finomra, végül szórjuk meg vele.
  3. Kavarjuk össze, és hagyjuk pár percet pihenni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A keleti gasztronómia, főként a thai konyha inspirálta ezt a kacsamelles fogást, amiben a sós, az édes és a savanyú ízek harmonizálnak egymással. A szaftos, omlós kacsamell a ropogós, friss cukkinisalátával együtt egy igazán különleges, könnyed nyári fogás.

További receptek

Steak-taco

Ez a szuper, színes steak-taco gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon látványos és finom: igazi, szájban olvadó ízrobbanás. A steaket pácoljuk, szaftosra sütjük, majd melegített ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...