Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke pak choi-jal

Csirke pak choi-jal
Csirke pak choi-jal
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet Angela Hartnett brit szakács leírásában találtam. Ő Gordon Ramsay legsikeresebbnek mondott tanítványa. Az eredeti recept ugyan édes borsót ír, de mivel az nem volt a háztartásban, így sima zsenge kis borsót tettem az ételbe. Nagyon szép pak choit vettem a "Szép kis Indiában". Ennél gyorsabb főtt ételt aligha lehet készíteni.

hozzávalók / 6 adag

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 2 ek földimogyoró olaj + 2 ek a tésztára
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • 1 csillagánizs
  • 2 ek édes chiliszósz
  • frissen őrölt bors
  • 15 dkg borsó
  • 10 dkg vargánya gomba vagy vegyes erdei gomba
  • 1 pak choi
  • 4 ek szójaszósz+ 2 ek a tésztára
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek friss tárkony
  • 1 ek metélőhagyma
  • 25 dkg kínai tészta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet vékony, falatnyi darabokra szeljük.
  2. Wokban mogyoróolajat forrósítunk, és beledobjuk a csirkedarabokat, 3-4 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért és fokhagymát, a csillagánizst, chilit és a borsot.
  3. Ezután következik a vargánya és a zöldborsó, a szójaszósz és a balzsamecet, amivel szintén pirítjuk 3-4 percet.
  4. Végül beletesszük a csíkokra vágott pak choit, a felaprított petrezselymet és tárkonyt, és további 1 percig pároljuk. Egy tálban félretesszük.
  5. Közben lobogó sós vízben 2-3 perc alatt kifőzzük a tésztát.
  6. A wokba újra 2 ek olajat öntünk, és ebbe szedjük a tésztát. Meglocsoljuk szójaszósszal, majd hozzáadjuk a ragut, összeforgatjuk, és máris tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 926
elküldve: 4
receptkönyvben: 91
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyha: kínai
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kínai csirkés tészta, borsós kínai, szójaszószos tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-07-08 19:16

Szerintem a leggyorsabb az ültetés, bár elképzelhetőnek tartom, hogy multiban találsz. Nézz utána a neten. Most beszéltem valakivel, aki pl. okrát termel. Ígért is néhány palántát tavaszra. Végül is a pak choi bordás kel, akár egy kínai kellel is pótolhatod. Ez a pak choi nagyon könnyű, édeskés ízű. Jó munkát! Üdv: Évi néni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-07-08 18:12

Csodás az az Angela Hartnett !!!! :)
Ez a recept mesés, mentve.
- Nem tudom, honnan veszek én itt, ebben a kis városkában olyan kínai zöldségcsodát?? :) hmmm...
Lehet, majd nekem kell egyszer ültetni,hogy ehessek?
Ahhoz meg mag kell, vagy palánta, ki tudja,...addig megyek, amíg megoldom.:D
Éva-Anyóca