r
Nosalty Logó

Olasz rózsafánk - haraszt

Gréti
Olasz rózsafánk - haraszt
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

226
Kalória
6.4g
Fehérje
37.9g
Szénhidrátok
4.6g
Zsír
24.4g
Víz
67.2g
Koleszterin
1.2g
Rost
5.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

Összesen 226 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

Összesen 1358 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

Összesen 120 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 226 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    927.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    146.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 1358 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 120 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Öntsük egy tálba a kimért lisztet, a cukrot, a sót, reszeljük rá egy citrom héját és az egészet villával jól keverjük át. A tojásokat egyenként törjük fel, ellenőrizzük, és adjuk hozzá a lisztes keverékhez. Utána jöhet a puha vaj és a fehérbor, ami lehet törkölypálinka vagy, mivel olasz receptről van szó: grappa. A tésztát ekkor kézzel vagy robotgép segítségével gyúrjuk be úgy, hogy teljesen sima tésztagolyót kapjunk.
  2. Konyharuhával letakarva kb. 20 percig szobahőmérsékleten pihentessük a tésztát.
  3. A munkafelületet szórjuk meg egy kevés liszttel, erre helyezzük a tésztagolyót, majd lisztezett sodrófával nyújtsuk vékonyra. Használhatunk erre a munkafolyamatra tésztakészítő gépet is, így biztosan egyenletesen szép vékony lesz a tésztánk.
  4. Keressünk 3 különböző méretű pogácsaszaggatót, vagy különböző átmérőjű poharat, ezekkel szaggassunk egyenlő mennyiségű kör alakú tésztaformát.
  5. Éles késsel ejtsünk kis bevágásokat (6-8 helyen) minden tésztakorong szélén, és nedves ujjal érintsük meg minden korong közepét. Tegyünk egy nagy tésztakorongra egy közepes és egy kis korongot, majd középen az origóban (ahol korábban nedvesítettük) nyomjuk le, vagyis össze őket, így kissé összetapadnak és a cikkelyek szétnyílnak, mint egy virág. Így folytassuk, amíg a tészta el nem fogy.
  6. Közben egy magas oldalú serpenyőben vagy mélyebb edényben hevítsük fel a mogyoróolajat kb. 170 fokra, és egyenként vagy akár 2-3 darabonként, ahogy kényelmesen elférnek az edényben, süssük világosabb barnára a fánkrózsákat. Amikor épp csak aranybarnák lettek, szűrőkanállal szedjük ki őket az olajból, majd papírtörlő kedndőre helyezve szárítsuk le róluk a plusz olajat.
  7. Már melegen tálalhatjuk. A porcukorszórás, vagy a mézzel, forrósított lekvárral való csorgatás jól áll neki. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 16 perc

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg lekvárral meglocsolva tálalhatjuk őket. A legmohóbbak akár már forrón is kóstolhatják.

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...