Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mennyei meggyleves

Mennyei meggyleves
Mennyei meggyleves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A meggyleves az egyik kedvenc gyümölcslevesünk, savanykás ízvilágával kellemesen frissítő tud lenni a forró nyári napokon. 

hozzávalók / 4 adag

Fűszerkivonat

Leves

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyük bele a fűszereket hideg vízbe, és takarék lángon kezdjük el visszaforralni, amíg a felére visszafő a víz mennyisége.
  2. A meggyet a cukorral és a vízzel tegyük fel főni. Szűrjük bele a fűszerkivonatot.
  3. 10 percig főzzük a levest takarék lángon, majd keverjük össze a keményítőt a tejszínnel. Öntsük a leveshez folyamatos keverés mellett a tejszínt, forraljuk ki. Miután kihűlt, tegyük a hűtőbe.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 49
össznézettség: 8 627
elküldve: 2
receptkönyvben: 59
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1194 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

271
fahéjrúd 2 db
szegfűszeg 10 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
vanília 0.5 db
víz 4 dl
meggy 40 dkg
cukor 9 dkg
víz 1.5 dl
habtejszín 150 g
étkezési keményítő 2 evőkanál