Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő-tekercs

Feketeerdő-tekercs
Feketeerdő-tekercs
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A feketeerdő-tortának nem ugranál neki, de készítenél egy hasonló ízvilágú édességet? Ez a te recepted! Ha a piskótalapod jól sikerül, már garantált a siker.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét verjük egy csipet sóval keményre, a sárgáját pedig keverjük habosra a cukorral. A cukros sárgájába mehet bele a liszt, a sütőpor és a kakaópor, majd kis adagokban, óvatosan forgassuk bele a fehérjét is.
  2. Sütőpapírral kibélelt, téglalap alakú tepsiben süssük 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig. Fontos, hogy ne nyitogassuk a sütő ajtaját az első 15 percben, nehogy összeessen. Ha tűpróba után késznek ítéljük, úgy hűtsük ki, hogy hagyjuk benn a kikapcsolt sütőben a tepsit, és nyissuk résnyire az ajtaját.
  3. Amíg a piskóta hűl, turmixoljuk össze a meggyet, és forraljuk fel. Ha nem elég édes, tegyünk bele pár kanál cukrot. Ha van otthon és szeretjük, a tűzről levéve egy kis cseresznye vagy meggypálinka is mehet bele.
  4. Verjük fel a tejszínhabot, és akkor adjuk hozzá a habfixálót, amikor már majdnem kész. A kakaót csak kanállal forgassuk bele, ha már kemény a hab.
  5. A még langyos piskótát sodrófával kicsit lapítsuk ki, így könnyebb lesz betölteni és feltekerni. Kenjük meg a meleg meggyel, majd kenjük rá a kakaós tejszínt is. A rövidebb oldalától kezdjük a tekerést egy konyharuha segítségével, így szép nagy szeleteket lehet majd vágni a tekercsből.
  6. Egy órára tegyük a feltekert piskótát hűtőbe, majd ha kicsit megkötött, csomagoljuk ki és csorgassuk le csokival. Használjunk étcsokoládét, amit egy kevés olajjal mikróban olvasszunk fel. (Ha az olajtól még nem lesz elég folyékony, egy kis tejet is adhatunk hozzá.) A még meleg csokit díszítsük ízlés szerint. Mehet a tekercs tetejére egész meggy is, de én mandulát és liofilizált pirosgyümölcsöt használtam.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 52
össznézettség: 9 449
elküldve: 1
receptkönyvben: 133
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1128 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis piskótarolád

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

546
tojás 6 db
porcukor 7 ek
finomliszt 5 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
1 csipet
sütőpor 1 teáskanál
meggybefőtt 14 dkg
habtejszín 200 ml
cukrozatlan kakaópor 1 ek
habfixáló 1 csomag
étcsokoládé 10 dkg