r
Nosalty Logó

Királyrák és japán óriás tengeri pók grillen

RAW
Királyrák és japán óriás tengeri pók grillen
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

182
Kalória
37.1g
Fehérje
4.1g
Szénhidrát
1.3g
Zsír
198g
Víz
84g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
1.3g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1093 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2412.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    1673 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    198 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 182 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14477.4 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    438 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    611 mg
  • Foszfor
    2681 mg
  • Nátrium
    10039 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    1188.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    108 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    563 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1093 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    888.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    616 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 67 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagy lábosban vizet forralunk.
  2. A hagymát hosszában 4-6 felé vágjuk.
  3. 1 db cirtomot 4-felé vágunk.
  4. A vízbe tesszük a hagymát, citromot, sót és a borsot.
  5. Főzük a hagymát a fűszeres vízben kb. 15 percig. (Rotyogástól számított 15-perc)
  6. Ekkor beletesszük a kifagyasztottkirályrákot, és lenyomjuk egy fakanállal, így a fűszeres lé bekerül a rák páncélja alá.
  7. 5 percig hagyjuk így a forró vízben nem tovább. Gyorsan kivesszük, és a nagyon forró grillre helyezzük. Az így felhalmozódott fűszeres folyadék a forró grillen kuktaszerűen puhítja a rákhúst.
  8. Ugyanígy járunk el a japán óriás tengeri pókkal.
  9. Főzzük 5 percig, és a forró grillen egy másik 4-7 percig.
  10. Citrommal meglocsoljuk, melegen tálaljuk. Van aki olvasztott fűszeres vajba mártogatva szereti.
  11. A fűszereket lehet variálni, amit a vízbe teszünk attól függően, hogy milyen ízhatást szeretnénk elérni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 5 p

A férjem kedvenc étele a japán óriás tengeri pók, így ezt is megcsinálom, ha arról van szó. A szerelem csodákra képes.:)) A királyrák húsa is nagyon finom meg érdekes biológiai órát lehet vele tartani. Egyben van előre főzve, csak a csápokban-lábokban van ehető hús meg ahol a lábak a teshez kapcsolódnak. A többi része ehetetlen. Fogalmam sincs arról, hogy a profik, hogy főzik, mi csak előre főzött lefagyasztottat vettünk eddig. Ezért is találtam ki ezt a változatott. Így a húsa nem olyan íztelen a sok főzés-fagyasztás-tárolás-fagyasztás stb. után. A fűszeres víz valamelyest ízesíti, de azért nem szabad teljesen elvenni a természetes ízét. A forró grillezés a gőz felpuhítja, és jól átjárja a húst. A gyerekek is szeretik a pók lábat sokszor ettek már, de aztán következett a királyrák.... Mi szépen kinyitottuk a királyrákot a gyerekekkel, megvizsgáltuk a belsejét, amit itt és most inkább nem ecsetelnék. Az egyik gyermekemnek a gyorma fordult fel tőle (tanulság: ne keverjük az ételeket abból semmi jó nem származik), a másik meg megesküdött, hogy innen kezdve húst nem eszik.:) Nem értem miért volt ekkora hű-hó a rákkal. Szerintem a királyrák húsa finomabb (de ez csak személyes vélemény) nem rosszabb a szétszedése mint egy csirkéjé. A húsát sokféle képpen el lehet készíteni. Érdekes vacsora volt mit ne mondjak...:)

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...