Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Wokban sült zöldség rákkal és quinoával

Wokban sült zöldség rákkal és quinoával
Wokban sült zöldség rákkal és quinoával
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy története nincs, de vannak olyan háztartási eszközök, amiket szinte el sem teszek. Ilyen a wok is, ami szerintem isteni találmány, ha az ember szán némi pénzt egy jó minőségűre. Először én is egy olcsó teflont vettem, mondván, "hát nem mindegy?". Hát nem. Lecseréltem egy Tefal-ra, abból is a legjobb minőségűre, mert sajnos az alsó kategória abból sem egy főnyeremény. Na azóta szinte csak abban főzök, sütök. Még a leveseket is :o)
Szóval hétköznaponként leginkább egymagamra főzök, lévén a család többi tagja máshol ebédel, és estére szerencsére nálunk nem divat a meleg koszt.
Én speciel odafigyelek az egészséges táplálkozásra, ezért mindig olyan kajákat csinálok, amiben megvan a megfelelő mennyiségű zöldség, sovány húsféle, és valami pozitív hatású gabona (jelen esetben a quinoa). Ja és mindig frissen csinálom, mert max. fél óra alatt kész az egész (vágással/ főzéssel).
Amiért még jó ez az étel, hogy minden helyettesíthető mindennel. Mehet bele bármilyen zöldség, hús, gabona...

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Ajánlom kipróbálni egyéb zöldséggel. Egyszerűen mindent bele lehet tenni, ami éppen otthon a hűtőben/mélyhűtőben található. A rák is helyettesíthető bármilyen hússal. A quinoa helyett is mehet bele rizs, tészta vagy bármilyen egyéb gabonaféle.
Remek egytálétel.
Vegáknak hús nélkül is kiváló :o)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A quinoát kétszeres mennyiségű vízzel egy kis jénaiban a mikróba tesszük, és 15 perc alatt megfőzzük.
  2. Közben egy wokban (ennek hiányában nagyobb serpenyőben) szezámolajat forrósítunk, és a félkarikára vágott hagymát megpirítjuk. Rátesszük a karikára vágott répát, csíkozott kelkáposztát, és a cikkekre vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a szójaolajat, és mehet bele a chili, ha bírjuk az erőset :o)
  3. Kevés vizet teszünk alá, és lefedjük. Pár percig alacsony hőmérsékleten pároljuk, majd beledobjuk a rákokat (nem kell kiolvasztani). Hozzáöntjük a közben megfőtt quinoát, és az egészet átkeverjük. Tovább pároljuk addig, míg a rák megpuhul, ez pár perc. Természetesen, ha kell, a vizet pótoljuk (csak annyit, hogy ne égjen le).
  4. Most jön az a lépés, ami elhagyható, de én mindig megcsinálom, mert szerintem így sokkal finomabb, tehát felrakom a maximumra a tűzhelyet, és az egészet lepirítom (nem kicsit).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 30 098
elküldve: 2
receptkönyvben: 239
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1125 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
adag: 1 főre
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült zöldség wokban quinoával, kínai zöldséges-garnélás egytál, garnélás-quinoás egytál

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

530
quinoa 50 g
vöröshagyma 0.5 db
sárgarépa 1 db
kelkáposzta 20 dkg
paradicsom 1 nagy db
szezámolaj 1 ek
szójaszósz 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
királyrák 15 dkg