r
Nosalty Logó

Rántott királyrák

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Incilla
Rántott királyrák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 793 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3172 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 269 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2430.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    1581 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 793 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.3 g

Zsír

  • Összesen
    196.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    792 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9722 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    335 mg
  • Kálcium
    647 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    1957 mg
  • Nátrium
    6322 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    609.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    56 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    519 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    748 micro
Összesen 3172 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    534 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálba tesszük a fagyasztott királyrákot, és meleg vízzel 2-3 alkalommal átmossuk, így eközben szépen kienged.
  2. Öntsük le róla a vizet, különben hamar kiázik ésszabadítsuk meg a páncéljától,a hasa alján picit megvágjuk, így könnyen el tudjuk távolítani a bélsárt is.
  3. Alaposan sózzuk meg, és készülődjünk elő a panírozáshoz.
  4. Szokásos módon panírozzuk (liszt, tojás, és végül zsemlemorzsába forgassuk meg), végül egy nagy tálcára egyenként fektessük rá, de ha lehet, ne érjenek össze, mert így könnyen lejön a panír róla.
  5. Forró olajban oldalanként 1-1 percig süssük aranybarnára, de ne tovább, különben gumivá válik!
  6. Párolt rizs és tartármártás illik hozzá.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 24676
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rántott királyrák
Incilla 10 recept

Ezt a nagyon egyszerű, de mégis különleges ételt először Kuwaitban ettem, évekkel ezelőtt. Azóta is 2-3 hetente elkészítem a férjem nagy örömére!  :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?