tenger gyümölcsei

Koktélrák

A koktélrák és ezzel együtt a rákhús nagyon egészséges, sok fehérjét, valamint koleszterint csökkentő zsírsavakat is tartalmaz. A koktélrák a legkisebb olló nélküli rák. Érdemes tisztítva vásárolni, mert nehéz és munkaigényes apró páncéljából kihámozni a rákhúst. Ha szürkés színű a vásárolt koktélrák, azt jelenti, hogy nyers, ha rózsaszínes, akkor előfőzöttet vettünk.

Garnéla

A garnéla nyersen barnás-szürkés színű, főzött állapotban rózsaszínes rák, a kisebb testű rákok közé sorolható. Számos fajtája létezik, a legismertebbek a királyrák és a tigrisgarnéla. Borsos ára ellenére jó ideje egyre közkedveltebb a prémium alapanyagok között.

Osztriga

Az osztriga igazi különlegesség, amit elsősorban nyersen, citrommal meglocsolva fogyasztanak, de készülhet belőle gratinált fogás, leves, sőt tésztaszósz is. Jellegzetes íze a tenger frissességét idézi, és gasztronómiai ritkaságként a luxusételek közé sorolják. Magas cinktartalma miatt afrodiziákumként is számon tartják.

Fekete kagyló

A fekete kagyló egy különleges tengeri csemege, melyet mai napig a luxusalapanyagok között tartunk számon, főleg a tengerrel nem rendelkező országokban. Természetes élőhelye az Atlanti-óceán északi partvidéke, az Északi-tenger és/vagy a Földközi-tenger. Tenyésztik is, leginkább Hollandiában, Franciaországban, Spanyolországban és Olaszországban

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...