r
Nosalty Logó

Indiai karfiolragu

Krisztina67
Indiai karfiolragu
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

256
Kalória
4.8g
Fehérje
12.7g
Szénhidrát
23g
Zsír
204.1g
Víz
1.8g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
3.8g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1023 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    204.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 256 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    92 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1371.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    816.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    318 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    818 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    1261 micro
Összesen 1023 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    260 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 58 kcal

Elkészítés

  1. A karfiolt megmossuk, majd rózsáira szedjük. Ha túl nagyok a rózsák, akkor elfelezzük őket.
  2. 3 evőkanál kókusztejet kikeverünk egy kanál olívaolajjal, sóval, borssal, egy kevés kurkumával és egy gerezd reszelt fokhagymával. Ezt a mártást ráöntjük a karfiolra, jól átkeverjük az egészet, majd 15 percig pihentetjük.
  3. Addig a sütőt előmelegítjük 220 °C-fokra és egy nagyobb tepsibe sütőpapírt helyezünk. Mikor letelt a pácolódás ideje, a karfiolt a tepsire öntjük, eligazgatjuk és betoljuk a forró sütőbe sülni. 15-20 perc alatt kissé megpirítjuk a rózsákat.
  4. Míg sül a karfiol, addig elkészítjük az alapmártást. Egy serpenyőben lepirítjuk a felkarikázott újhagymát, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymagerezdeket, majd hozzákeverjük a paradicsompürét, a fűszereket, a kókusztejet, a tejszínt és a lime levét. Sűrű mártást főzünk belőle.
  5. A kész mártásba tesszük a sült karfiolrózsákat, óvatosan átkeverjük, hogy a mártás mindenhol bevonja a karfiolt és egyet forralunk rajta. Jázmin rizzsel forrón tálaljuk az ételt. Díszíthetjük egy kevés újhagymakarikával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek