Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bombay eggs

Bombay eggs
Bombay eggs
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ahogy a tavasz, úgy ez a recept is egy valódi átmenet, több érdelemben is. Tele van friss ízzel, de ezzel együtt rengeteg aromás fűszerrel. Az alapja a “Közel-Kelet lecsója”, a shakshuka, mindez kiegészítve egy csipet Indiával: csicseriborsó, garam masala, naan.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a fűszereket, és pirítsuk egy-két percig. Adjuk hozzá az apróra vágott chilit, és reszeljük bele a fokhagymát, majd pirítsuk tovább néhány percig.
  2. Tegyük bele a vékonyra szeletelt vöröshagymát, és pirítsuk meg. Ha a hagyma már szép színt kapott, akkor adjuk hozzá a csíkokra vágott paprikát is, és pároljuk addig, amíg kissé össze nem esik.
  3. Tegyük bele a megmosott és megtisztított spenótot, majd fedő alatt pároljuk 3-4 percig. Amikor a spenót összeesett, vegyük le a fedőt, és addig főzzük, amíg a leve el nem párolog.
  4. Ekkor adjuk hozzá a paradicsomot és a csicseriborsót, majd ízlés szerint sózzuk meg.
  5. 10 perc alatt rotyogtassuk össze az egészet, majd csináljunk három mélyedést a mártásban. A mélyedésekbe üssünk bele 1-1 tojást, és fedjük le, majd alacsony lángon főzzük 6-7 percig, amíg a tojások elkészülnek.
  6. Aprított újhagymával, korianderrel, joghurttal és naanal tálaljuk!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 39 452
elküldve: 6
receptkönyvben: 456
elkészítve: 21/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
314 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csicseris shakshuka, tükörtojásos egytál

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Juliusz48
Juliusz48 Wed, 2017-02-01 12:22

A recept finom lehet, de egy négyszemélyes recepthez talán négy tojás illene.

witchvortex
witchvortex Mon, 2016-05-23 16:54

Én a spenótot kihagytam, de így is nagyon jól sikerült. Nagyon jó a fűszerezése, a csicseriborsó pedig kellemesen krémesre fő benne. Csak ajánlani tudom :) !

mullerbrigi
BrigiPami / mullerbrigi Sat, 2016-05-21 15:48

Ma ezt megfoztem, nem olyan rossz, de nem lesz a kedvencem pedig szeretem a lecsot is meg az indiai kajat is... En inkabb maradok a lecsonal mint ennel...

563
olívaolaj 2 ek
garam masala 1 teáskanál
koriandermag 1 kávéskanál
római kömény 1.5 teáskanál
chili 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
spenót 200 g
konzerv paradicsom 800 g
csicseriborsó 400 g
1 kávéskanál
tojás 3 db
koriander 1 csokor
újhagyma 1 közepes db
görög joghurt 150 ml