r
Nosalty Logó

Csicseriborsó curry

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csicseriborsó curry
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 295 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 883 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 154 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2104.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    1827 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 295 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6314.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    5482 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    32 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    899 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    1195 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 883 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1100 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    955 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    897 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 154 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót átmossuk, majd vízben áztatjuk legalább egy éjszakán át.
  2. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, a paradicsomot felszeleteljük.
  3. Az olajat magas lángon felhevítjük, majd hozzáadjuk a hagymát. Fedő alatt, takaréklángra visszakapcsolva pirítjuk 3-4 percig.
  4. A fedőt levesszük és hozzáadjuk a csicseriborsót, levével együtt, majd a fűszereket is a chana masala, és a korianderlevél kivételével.
  5. Főzzük addig, míg nagyjából megpuhul a borsó (kb 40-50 perc, attól függően, meddig áztattuk). Néha keverjük meg és pótoljuk a vizet (kb. 5 dl kellett még hozzá folyamatosan adagolva).
  6. A végén adjuk hozzá a chana masalát és a korianderlevelet, és így főzzük még 5-10 percig.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 38
  • 7 napos nézettség: 247
  • Össznézettség: 104744
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 22.

Ajánló

A chana masala egy speciális fűszerkeverék, kifejezetten csicseriborsóhoz, amit ázsiai boltokban szerezhetünk be. Gyömbér-fokhagyma pasztát szintén ott vásárolhatunk, de helyettesthető 4 gerezd zúzott fokhagymával és egy kisujjnyi reszelt gyömbérrel is. Sajnos friss korianderlevélhez is elég nehéz hozzájutni nálunk, ez lecserélhető kakukkfűre, bazsalikomra, de akár el is hagyható belőle.

Receptkategóriák

Pár hónapja érkezett Magyarországra egy indiai ismerősünk, akitől többek között ezt a receptet sikerült megtanulnom. Nem igazán rajongok a csípős, és erősen fűszeres ételekért, de ez a fogás nekem is elnyerte a tetszésemet. Igaz, a kedvemért őrölt csemege paprikára cseréltük a chilit, de számomra - a masala miatt - még így is kellően csípős volt :)

Hozzászólások

Hajnal80

Szia!Vajon másféle masalával is m?ködik a dolog?Háromféle van itthon,de egyik sem chana.Szeretem az ilyen durva ízkavalkádokat,ez is nagyon jó lehet.

Törölt felhasználó

Használhatsz helyette garam masalát. De akkor adj hozzá a végén 3-4 teáskanál citromlevet, hogy savanyítsd kicsit (a chana masalában található szárított mangó, ami megadja ezt a savanykás ízt, ezt kell pótolni).

Hajnal80

Köszi,hétvégén kipróbálom.

Hajnal80

Szia!Tegnap elkészítettem,finom lett.De ha beletettem volna egy teáskanál chilit,azt hiszem belepusztultunk volna.Ráadásul dupla mennyiséget csináltam,ahhoz már két kanállal kellett volna. De egyébként erre az ízre vártam,tényleg finom.

Törölt felhasználó

Hát igen, indiai gyomorhoz van a recept ;) Szerencsére barátn?m már tudja, hogy nálam enyhíteni kell az ízeken :) Örülök, hogy ízlett!

Ánizsliget

Vettem csicseriborsót, hogy végre kipróbáljam ezt is. Nem tudtam, hogyan készíthetném el, és erre a receptre esett a választásom. Azt kell, hogy mondjam, a csicseriborsó remek barátságot kötött ezekkel a f?szerekkel! :) Köszönöm, hogy feltetted ezt a receptet!

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett :) Én is épp a héten kívántam meg, úgyhogy le is gyártottam egy adagot ;)

almassuti

nem látom a paradicsomot mikor kéne beletenni?

Törölt felhasználó

Rakhatod a borsoval egyutt.

almassuti

még egy, ehhez mit esztek? semmit vagy valami azért még való hozzá?

Törölt felhasználó

Ez igy egy étel, kenyérrel - naan kenyérrel, vagy hasonlóval - szokták enni. Az indiai konyha jellemz?en vega, nagyon sok ilyen receptjuk van. Ami még jellemz?, hogy többféle étel van egyszerre az asztalon és úgy esznek mindegyikb?l egy kicsit, ilyenformán értelmezhet? köretnek is, de én mindig magában fogyasztom.

Törölt felhasználó

Szia Én ezt a receptet egy kicsit másképp ismerem én egy kicsit megkönnyítem a dolgokat azzal hogy nem chana massal-t rakok bele hanem egy jó fajta curry +turmeric por + garam masala . Ja és én nem rakok bele paradicsomot. Mi pedig a Bathura nevü olajban sült indiai kenyérrel eszük.

Törölt felhasználó

Gondolom más tájegyseg receptje :) Nekem könnyen hozzáférhet? a chana masala, ugyhogy igy egyszer?bb ;)

almassuti

köszi mindenkinek, bár addigra már megcsináltam, és nagyon fini lett, a lányom kuszkusszal ette! azért nagyon köszi!

Bobóka

Azt szeretném kérdezni, hogy a különböz? masalakat, f?szereket Ti hol vásároljátok (Bp és környékén)? Köszönöm a választ! :-) B.

Törölt felhasználó

Én is az Ázsia Btbe járok, illetve a Keleti f?szeres boltokban is kapható sok szükséges dolog, van pl. a FEhérvári vásárcsarnokban, vagy a Wesselényi utcai vilimegállónál.

Törölt felhasználó

Tetszik a recept. Személy szerint én nagyon szeretem az indiai stílusú konyhát. Sok zöldség ízesen elkészítve, nem kell a hússal bajlódni. (Hétvégenként persze én se tagadom meg), ez is egy jó kis vega recept. Én nagyon leegyszer?sítem, amit?l nyílván nem lesz olyan finom, mint az eredeti, nadehát, azért "csak meg lehet enni". A csicseri konzerv lesz, masalat elhagyom, de citromlével majd kiegészítem. Ázsiai f?szereket/hozzávalókat én a F?vám téri piac mellett ázsiai boltba veszek, ott aztán minden(!) van.

pulguinha

Ez olyan finom, hogy regisztráltam, hogy elmondhassam, köszönöm szépen a receptet! :) Konzerv csicserib?l f?ztem, így sokkal gyorsabb volt és fele adag chillivel (szeretem nagyon, de még így is bitang er?s lett... nem hiába indai boltban vettem :) )

Törölt felhasználó

Hát ez valami isteni lett...! Köszönöm szépen a receptet!

Milus

Szia! Szimpatikus a recepted, gondolkodom, hogy megpróbálom megcsinálni, hátha a gyerekek megeszik, persze chilli nélkül. Korianderem nincs itthon, igazából nem is ismerem mint f?szernövényt, hogy milyen az íze, petrezselyemmel lehet helyettesíteni? rontana az étel ízén, vagy változtatna nagyon rajta? fokhagyma kell bele? vagy elég a sima gyömbér por? abból mennyi kell kb.? mert friss nincs itthon. Köszi a választ.

Törölt felhasználó

Koriandernek elég speciális és intenzív íze van, változó, hogy kinek mennyire jön be. Ízben más, ha petrezselyemmel csinálod, de helyettesítsd nyugodtan,nem gondolom, hogy elrontaná ;) A chili elhagyásán túl arra is jó figyelni, hogy a masala is csíp?s valamennyire. Fokhagymát is tegyél bele, szerintem 2-3 gerezd elég, kicsit gyömbérporral f?szerezd, és úgy hasonló lesz az ízvilága.

Törölt felhasználó

Kedves Asztika! Imádom a f?szerezést, mostanában próbálok ki különféle általam eddig nem f?zött ételeket, pl. a curryt. Nagyon izgalmas az ízvilága a Tiednek, kicsit én is kevesebb mennyiség? f?szert használtam, de így is szerelem lett bel?le. A garam masalához kipróbáltam a citromlevet, na akkor lett igazán az enyém. Köszönöm! Köszönet érte

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?