r
Nosalty Logó

Csalamádé télire egyszerűen

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Kozák Brigitta
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 616 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2459 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 49 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7435.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    6857 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.2 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    947.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    372 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    291 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    191 micro
  • β-karotin
    877 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1199 micro
Összesen 616 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    29741.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    897 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    933 mg
  • Nátrium
    27429 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    604.7 g
  • Cukor
    503 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    3789.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1489 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    794 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    762 micro
  • β-karotin
    3508 micro
  • β-crypt
    341 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4798 micro
Összesen 2459 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 49 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Amegtisztított zölsdégeket vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nem kell megpucolni, csak egyszerűen uborkaszeletelőnle kell gyalulni. Ha igazán mutatós üvegeket szeretnénk eltenni télire, vegyünk színes paprikákat: pirosat, sárgát.
  2. A felaprítotthozzávalókat egy nagy tálba tesszük, egyenletesen eloszlatjuk rajta a fűszereket és ízesítőket, majd alaposan összekeverjük. A babérlevelet törjük apró darabokra. Az egészet állni hagyjuk kb. 4-6 órát, ezelatt levet ereszt.
  3. Végül az előre előkészített üvegeket megtöltjük az összeért zöldségekkel, felöntjük a levével, és lezárjuk. Ebből az adagból kb. 6 db 8 decis üveg tölthető meg. Érdemes jól megtömni az üvegeket, hogy az ízek még jobban összeérjenek.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3067
  • 7 napos nézettség: 17791
  • Össznézettség: 993359
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 24.

Ajánló

Mindenféle húsokhoz, egytálételekhez kitűnő kiegészítő.

Receptkategóriák

Csalamádé télire egyszerűen
Kozák Brigitta 15 recept

Ezt a savanyúságot nem csak azért szeretjük, mert nagyon finom, hanem azért is, mert ennél egyszerűbb eltevési mód nem igen ismeretes. A legtöbb időt a szeletelés vesz el, de úgy gondolom, hogy azt még mindig szívesebben csinálja az ember, mint órákon át vizes vagy száraz dunsztba pakolgatni az üvegeket. Mindenkinek ajánlom, aki igazán finom és egyszerű savanyúságra vágyik.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Én is tettem így el csalamádét. Eltevés el?tt (nekem 24-órát állt,és kevergettem)csoda finom volt. Kés?bb megsárgult,barnult,és furcsa íze lett. Valamit nagyon elrontottam. De most ez szerint a recept szerint is kipróbálom. Hátha most szerencsém lesz :)

Kozák Brigitta

Kedves Évi! Én már több alkalommal tettem így el csalamádét, még a színe sem változott meg. Az íze pedig egy év után is tökéletes volt. Nyugodtan vágj csak bele :)) Jó étvágyat hozzá!

Törölt felhasználó

Ebb?l a mennyiségb?l körülbelül hány üveg csalamádé lesz? Válaszod el?re is köszönöm!

Kozák Brigitta

Kedves Laura! Ebb?l az adagból kb. 6 db. 8 decis üveg tölthet? meg (ha jól megtömöd).

Törölt felhasználó

Köszönöm! Elkészítem! :)

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet,ma megcsináltam remélem jó lesz.Az ízek így is kiválóak!

Törölt felhasználó

Ezer köszönet a receptedért. A párommal tegnap megcsináltuk. Nem fog sokáig tartani.:-) Egykérdésem lenne. Lilakáposztával is lehet csinálni?

Kozák Brigitta

Kedves Meluss! Örülök, hogy tetszett a recept, általában senki sem csalódik benne :)) Én még nem készítettem ezt a receptet lila káposztával, de más fajta savanyúságot már igen. Ott azt tapasztaltam, hogy a káposzta minden más zöldséget lilára színez. Szóval szerintem az íze nem lesz rossz, csak nem lesz annyira látványos az üvegben a sok fajta zöldség. Szerintem egy fél adagot be lehet áldozni lila káposztával, aztán majd eldöntöd, hogy megéri-e. Sok sikert :)) Brigi

Törölt felhasználó

Szia ! A káposzta az fejes? És a szalicilt, citromsavat is akkor kell rátenni mikor a f?szereket? Köszönöm

Kozák Brigitta

Kedves Zsuzsa! Igen, fejeskáposztát kell vékonyra vágni és minden hozzávalót egyerre kell rászórni.

Törölt felhasználó

Szia! Köszönöm, hogy ilyen gyors voltál! Megcsináltam! Nagyon jól néz ki, és ízre is finom! Még egy kérdésem lenne, hogy h?t?ben kell tárolni? (mert nekem nincs kamra,spájt ilyenek) Köszönöm szépen

Kozák Brigitta

Szia! Nem kell h?t?ben tartani. Bárhol elvan. Olyan, mint a lekvár. Felbontás után azonban beteszem a frigóba, bár sok ideje nincs megromlani :)) Örülök, hogy segíthettem! Brigi

Törölt felhasználó

 Sziasztok! Üvegbe töltés után mennyi id?vel fogyasztható?

Edit

Szia Csatand ! 1 hónap után fogyasztható :)) Üdv Edit

gömbicica

Kérdésem lenne: van aki azt mondta, hogy a csalamádét csak lazán szabad üvegbe tölteni, mert másképp megpuhul stb. Nekem inkább nagyon ecetáztatta érzetem volt t?le. Ha igy beletömködöm? nem lesz puha? Tudom mindenki esküszik a saját receptjére, de annyi dolog van vele, sajnálná az emer kidobni :_( köszönöm

Kozák Brigitta

Kedves Gömbicica! Egyáltalán nem puhul meg egyik összetev? sem. Nagyon finom, ropogós marad még egy év után is. Nyugodtan tömd meg az üvegeket, biztos nem kell kidobni!

Olgis

Én sárgarépát is szoktam bele reszelni.Mutatós és finom is.A karfiol sem rontja el.Üdv,Olgis.

Törölt felhasználó

Kedves Brigitta! Én azt szeretném kérdezni,hogy mindegy-e,hogy a káposzta új vagy régi? Köszönöm el?re is válaszod.

Kozák Brigitta

Kedves mona28! Én általában augusztusban szoktam eltenni a csalamádét, mert akkor már igazán jó áron lehet kapni az alapanyagokat. Olyankor a káposzta se nem új, se nem régi :) De, ha választanom kell új vagy régi között, akkor én inkább a frisset választom.

Törölt felhasználó

Ma készítettem el,ép álldogál a saját levében.Nekem nagyon ízlik remélem a családnak is ízleni fog!Kisfiam kedvéért csináltam,mert ez a kedvenc savanyúsága.:D

Kyttácska

Szuper recept.Nagyon finom lett:-)

kuchen

Kedves Brigitta! A recepted nagyon tetszik, elfogom készíteni. Köszönöm szépen.

Kozák Brigitta

Kedves kuchen! Örülök, hogy tetszik. Ígérem, nem fogsz benne csalódni :))

visnyoo

...holnap készítem el:) raktam már el sokszor csalamádét, a recept is hasonló, de ott borként írnak, a családban mindenki imádta, de én a borkén ízét ki nem állhatom:( (5 literre 1 mk kellett) gondoltam már a citromsavra, de most Te meger?sítettél benne, hogy így is m?ködik:) majd beszámolok az eredményr?l..:) üdv. Zsuzsa

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek