r
Nosalty Logó

Hideg csemegeuborka

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
mumuska
Hideg csemegeuborka
adag
Előkészítés
perc
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 131 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 524 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 11 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3530.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    3233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1138.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 131 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14123.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    12934 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.2 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    4553.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    321 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    216 micro
  • β-karotin
    882 micro
  • β-crypt
    510 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 524 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 11 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fűszereken kívül az összes hozzávalót összekavarjuk, és hagyjuk őket feloldódni.
  2. Közben megtisztíthatjuk az uborkát és az üvegeket.
  3. Az üvegek aljára tesszük tetszés szerint a fűszereket, majd az uborkát. (Mi leginkább a kaprosat és a szárított, darált chilivel ízesítettet szeretjük.)
  4. Ezután a levet ráöntjük, hogy ellepje az uborkát, majd a tetejét rácsavarjuk, és legalább egy éjszakát pihentetjük konyharuhával letakarva.
  5. Másnapra szép színe lesz, és tehetjük is a helyére.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 98
  • 7 napos nézettség: 820
  • Össznézettség: 403729
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hideg csemegeuborka
mumuska 37 recept

Nagyon sokáig a hordós uborkát szerettük, amíg egyszer meg nem romlott az egész hordó. Nem tudni miért. Ezután kerestem egy olyan receptet, aminek az elkészítése nem tart egy fél napig, nem kell többször felforralni, vagy vizesen dunsztolni. Ez a lehető legegyszerűbb módja, hogy télen is ropogós uborkát ehessünk. Ha esetleg maradna a léből, nyugodtan tegyük el egy ásványvizes palackban, és legközelebb használjuk fel. Így könnyen akár egy-két üveggel is el tudunk rakni, ha kevés az időnk. Csak ne felejtsük el a palackra ráírni, hogy mi van benne, nehogy valaki meghúzza:-).

Hozzászólások

bibka74

Szia mumuska! Ez tényleg ennyire egyszer?,hogy nem kell felforralni a levet?! Ezentúl így fogom készíteni én is.Bár a chilit kihagyom a gyerekek matt. Nagyon gusztusosan néz ki! Üdv.:bibka74

a-édrienn

Szia! Kipróbáltam, Tegnap csináltam 16 kisüveggel, remélem jól fog sikerülni és nem vész kárba! Anyukám és a nagymamám furcsálották, hogy "hidegen" kell eltenni, de remélem a téli estéken majd belátják, hogy így is lehet! Mennyi id? múlva lehet megkostólni, hogy hogyan sikerült? Üdv.: Adri

mumuska

Kedves Adri! Eleinte én is nagyon féltem, hogy nem fog elállni, de nekem még egyszer sem romlott meg!Szerintem kb. 2-3 hét múlva már meg lehet kóstolni, de mi nem szoktuk, csak ?sszel, vagy télen. A színén látszik már, hogy mikor jó, szép sárgás-zöld lesz. Arról is számolj majd be, hogy hogy ízlett!!!

Törölt felhasználó

Mumuska! A leve egy id? után nem kezd el apadni? A tetejére nem kell szórni egy pici szalicilt?

mumuska

Kedves Lidi! Szalicilt azért nem kell szórni a tetejére, mert a borkén a tartósító. Én eddig még nem vettem észre, hogy apadna a leve, de lehetséges, hogy valamennyit magába szív.

FMarcsi91

szaisztok én is olvastam és el ki is próbáltam ezt a csodálatos savanyúság receptet az én családom is nagyon csodálkozott hogy nem kell hozzá tartósitószer,de remélem majd ha felbontom nem vallok vele szégyent a család elött.

torpi

Bocsi, de ugy latom kapor is van benne, bar a felsorololasban ez a fuszer nem szerepel.Szerintem pedig az uborkak legfubb fuszere a kapor, de meg az uborkasalataknak is.Udv.

FMarcsi91

szia torpi de szerepela felsorolásban a kapor is nézd csak meg .

Törölt felhasználó

Sziasztok! Ma tettem el, életemben legel?sz?r uborkát és erre a recptre, kezd? háziasszonyként. Remélem sikerül és köszönöm a receptet;)

a-édrienn

Szia! A hétvégén megkostoltuk az uborkát! Ropogos volt, viszont kicsit savanyább lett, mint ahogy mi azt szeretjük! De lehet azért, mert mi csak 10% ecetet szoktunk használni! Üdv.: Adri

mumuska

Örülök, hogy ízlett! Legközelebb talán próbáld ki 10%-os ecettel, vagy több cukorral. Mivel a borkén a tartósító, szerintem így is sikerülnie kell.

FMarcsi91

kedves mamus -ka M2a bontottam fel az utolsó üveg uborkámat nagyon finom volt,és kemény maradt az uborka,sajnos csak ilyen keveset tettem el,mert nem gondoltam hogy ilyen nagy sikere lesz a családban,de jöv?re dupla adagot készítek.Köszönöm ezt a jó és finom receptet.

Törölt felhasználó

Kedves Mumuska! hm,ez pofon egyszer?nek t?nik,én is kipróbálom,a hozzászólások alapján nem fogok csalódni:) Természetesen a tapasztalataimat meg fogom írni ?sszel:) Lehetséges hogy én is 10%os ecettel teszem el,jobban szeretjük kevésbé ecetesen,édesebben:) Köszönet a receptért! üdv..Zsuzsi

Törölt felhasználó

30 l-es hordóba rakok 2 mokkáskanál borként,.de mindent csírátlanítok. Az edényeket,az uborkát forrázom lobogó sós vízzel.Kézzel nem nyúlok a hordóba , csak forrázott sz?r?kanállal.

LadyKatica

Sziasztok Szeretném ha valaki megtudná mondani ízre mennyi a különbség a 10-20 százalékos savanyú ubi között?melyik hasonlít a bolti ízre.Nagyon megköszönném ha valaki miel?bb választ adna mivel itt állok az alapanyagokkal és kiszeretném próbálni a receptet!Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Törölt felhasználó

Kedves LadyKatica! bár ez minden csak nem gyors segítség ahogy az id?pontot elnézem,de azért én leírom a véleményem,amennyiben az ecet százalékára gondoltál:) A bolti íz is relatív,de általában azok nem annyira savanyúak,így szerintem akkor a 10% ecet jöhet szóba. Remélem tudtam segíteni:) üdv.:Zsuzsi

Törölt felhasználó

Ez az uborka igy eltéve nagyon finom és ropogos.Én már évek óta igy csinálom és mindig nagy sikere van.Az ecettel kapcsolatban Én már nem vagyok mai csirke sok módon próbáltam jó és finom savnyusággal kedveskedni a családomnak és az ismer?s?knek is elmondhatom a fiatal menyecskéknek hogy a 20%-os ecetet amikor megveszem azonnal higitom mert ugy biztosabban izesitek vele.Ugyanis az ecetsav ,és nagyon keves kell bel?le éppen a fele mint a 10%-osnak.Visszatérve a savanyitashoz elmondhatom hogy ez a felönt?lé nem csak az uborkához jó hanem a töltött paprikahoz és a csalamádéhoz is. Csupan az izesitéssel kell változtatni a füszereket olyanokat kell hozzá válogatni ami harmonizál izben.Pla régi dédik és nagymamak szivesen használták a meggyfa fiatal ágát levéllel eggyütt az uborkához a csalamádéhoz.jól használható eggyütt a csombor a kapor és a babérlevél.A csombort nálunk a háziasszonyok nem ezen a néven ismerik pedig általában minden szakacs polcán megtalálható.A borsikaf?r?l beszélek,Érdemes a vásárolt f?dzerszám csomagolásán mindig elolvasni hogy mihez való hogyan használjuk a f?szert.Ahol széles párkánya van a konyha ablaknak érdemes télen is cserepes növényeket nevelni.A friss f?szer használata izletesebbé teszi ételeinket és kevesebb sóval érjük el a kel? sós izt.Most ennyi amit szerettem volna veletek közölni ha valakit erdekel afüszer és annak használata A savanyitas csinja -binja szivesen segitek.Közeleg a szlovak fesztivál ideje ott minden évben kiallitás és verseny van Békéscsabán.Én már hosszú évek óta rendszeres résztvev?je vagyok ennek a rendezvénynek.Nem dicsekvés képpen tavalyel?tt én nyertem meg a versenyt káposztával toltott cseresznyepaprikámmal. Mostpedig egy dinnye receptet szeretnék nektek leirni.Talán van még dinnye és ki lehet próbálni 10kg dinnye/ én éretteket szeletelek 1kg cukor -lehet édesit?szerrel is 1l 10% ecet/ha nagyon édes érett nem teszem bele mindet izlés szerint 4ek só f?szerek-babérlevél,bors tarka/piros,feher fekete zöld elkészitése: a dinnyéket meghámozom és egy nagy edénybe bele szeletelem lehet nagy vödörbe is amikor készen van a hozza valokat a tetejére szorom ,vég?l legutoljára 1 cs szalicilt szórok rá.letakarom és hüvös helyre teszem.Másnap vigyazva ne törjem a szeleteket óvatosan megkavarom.amikor minden elolvadt ez általában 2 nap akkor vagy ebben az edényben vödörben hagyom vagy üvegekbe szedem,a sajat levével felöntöm és a kamrába elteszem . Jó étvágyat kivánok hozzá.-Böbe

Törölt felhasználó

Kedves Böbe! Igaz még messze van a bef?zési, savanyítási szezon, de engem érdekelne egy pár recept, ha tudsz akkor kérlek segíts nekem.Szeretnék az éven "dobálós" savanyúságot készíteni, van egy 30 literes zárható hordóm, amit meg szeretnék tölteni.Van valamilyen jól bevált recepted?Ja, és még a minap figyeltem a pincémben, hogy egy pár kiló céklám is van.Ezt üvegekbe szeretném tartósítani, nem akarom, hogy tönkre menjen.Kérlek segíts, ha tudsz!Ide is írhatod a receptet, vagy itt van az e-mail címem: kissgalkata@gmail.com amelyik számodra szimpatikus.Várom a segítségedet! Minden jót! Üdv! Kata

Törölt felhasználó

Kedves Bobe, Segitsegedet szeretnem kerni ceklaval kapcsolatban. Egy jo receptrelenne szuksegem amit a konyhaban eloallithatok. Se hordom se befozogepem nincs. Koszonom Barbatrukk

Galagonya2

10%-os ecetb?l mennyit tegyek? Én is jobban szeretem a kicsit édesebbet, mint a savanyút...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!