r
Nosalty Logó

Spenótos-fetás bulgursaláta aszalt paradicsommal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Spenótos-fetás bulgursaláta aszalt paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 382 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3052 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 223 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1248.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1387 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10328 micro
  • Lut-zea
    3175 micro
Összesen 382 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    108.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9985.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    1806 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    1214 mg
  • Foszfor
    2836 mg
  • Nátrium
    3994 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    81 mg

VÍZ

  • Összesen
    517.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1236 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    969 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    691 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    82624 micro
  • Lut-zea
    25399 micro
Összesen 3052 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    814 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6062 micro
  • Lut-zea
    1863 micro
Összesen 223 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lilahagymát megpucoljuk és finomra vágjuk. Egy kanál olívaolajat felhevítünk egy közepes lábasban, és megfuttatjuk rajta a lilahagymát.
  2. Hozzáadjuk a bulgurt, megkeverjük, majd felöntjük a bulgur mennyiségének másfélszeresével (kb. 6 dl víz). Sózzuk, borsozzuk.
  3. Addig főzzük, míg a bulgur beszívja a vizet, majd levesszük a tűzről és lefedve hagyjuk még 15-20 percig.
  4. A fokhagymát finomra vágjuk, és egy serpenyőben a felhevített olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a spenótot és pár perc alatt megpároljuk.
  5. A fetát felkockázzuk, az aszalt paradicsomot felcsíkozzuk. A megpuhult bulgurhoz adjuk a fetát, a spenótot, az aszalt paradicsomot. Hozzáadjuk az aszalt paradicsom olaját és a pestót is. Alaposan összekeverjük, majd tálalásig hűtőben tartjuk.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 329
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 12413
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyors, laktató "saláta" - szuperül bírja a szállítást, hidegen is finom, nagyon jól működik piknikekre és munkaebédnek is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Minden szállodánk egyedi értékkel bír, mindegyik más és ettől különleges,...

Attól függetlenül, hogy az előző, koronavírus-sújtotta évek már elmúltak, továbbra sem marad kihívásmentes a vendéglátás. A szektorban tovább folytatódik a munka, hiszen az élet nem áll meg, a vendégek sorra érkeznek, és céljuk, hogy jól érezzék magukat. Természetesen így van ez a Danubius Hotels éttermeiben is, így a jelenlegi helyzetről, a vendégkör kialakításáról és megtartásáról, valamint a gasztronómiának ebben játszott szerepéről kérdeztük Maráczi Imrét, a Danubius Hotels, Corporate Food&Beverage Director-át.

Hirdetés

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!