Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséggel, sajttal töltött cukkini

Zöldséggel, sajttal töltött cukkini
Zöldséggel, sajttal töltött cukkini
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazán könnyed, tavaszi finomság.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkiniket félbevágjuk, majd kanállal kivájjuk a magokat. Ezután megsózzuk a belsejét, és hagyjuk kicsit állni. Mielőtt beletöltenénk a tölteléket, papírtörlővel felitatjuk a mélyedésben összegyűlt vizet.
  2. Az olajat egy kisebb edényben felhevítjük, majd beletesszük a bulgurt. Néhány perc alatt átpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, belereszeljük a fokhagymát, majd elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, ami pont ellepi. Sózzuk-borsozzuk, és fedő alatt, alacsony lángon addig főzzük, amíg az összes vizet fel nem szívja.
  3. A még forró bulgurhoz hozzákeverjük a spenótot és a túrót, majd alaposan összeforgatjuk.
  4. A cukkiniket egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megtöltjük a bulguros töltelékkel, leöntjük a joghurttal, megszórjuk a tetejét sajttal, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30 percre.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 16 951
elküldve: 3
receptkönyvben: 128
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

bulgurral töltött zöldség

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

441
cukkini 2 közepes db
0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
bulgur 200 g
fokhagyma 2 gerezd
paradicsomszósz 4 ek
bors 0 ízlés szerint
spenót 100 g
tehéntúró 250 g
joghurt 200 g
sajt 100 g
víz 4 dl