Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelkáposzta-főzelék régiesen

Kelkáposzta-főzelék régiesen
Kelkáposzta-főzelék régiesen
47 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Talán az egyik kedvenc főzelékem a kelkáposzta-főzelék...

hozzávalók / 6 adag

A főzelékhez

A rántáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a megmaradt káposztát elnegyedeljük, majd felcsíkozzuk.

  2. A hámozott burgonyát közepes kockákra vágjuk.

  3. A káposztát egy nagy fazékba tesszük, felöntjük 1,7 l vízzel, lefedjük, néha megkeverjük, majd ha felforrt, beletesszük a burgonyát, fűszerezzük sóval, borssal, majorannával, köménnyel. Lefedve, 20 percig főzzük.

  4. A zsírból, lisztből és a pirospaprikából elkészítjük a rántást, a főzelékhez keverjük. Az áttört vagy reszelt fokhagymát is beletesszük.

  5. Fedő nélkül 10 perc alatt készre főzzük.


 

  • költség: 450 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 296
össznézettség: 266 651
elküldve: 29
receptkönyvben: 933
elkészítve: 102/110
Facebookon megjelent: 2

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

főzelék kelkáposztából, kelkáposzta főzelék

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Wed, 2016-07-27 12:10

Nem rossz, nem rossz :) Látom lesz amit szeretni fogunk...

Boguli
Boguli Tue, 2016-05-03 11:47

Kb. 3. éve főzök rendszeresen mint újdonsült háziasszony és gyakran fordulok alapreceptekért az internethez, ami szerintem manapság elég általános lett. Van amikor 5-6, de olyan is amikor 10-15 receptet végigolvasok, mire megtalálom azt, ami azt sugallja: ez lesz az az ízvilág, amit otthon megszoktam. Már amikor elolvastam tudtam, ezt még megkóstolni sem kell majd menet közben. A férjem csak ebben a formában hajlandó a kelkáposztát megenni, na persze ipari mennyiségű fasírt dukál mellé. A 3 éves lányom is imádta és én is, aki sose szerettem, de úgy látszik öregszem...Ez nem régies, hanem ALAP recept, a többit el sem olvastam mert EZ ránézrésre is olyan amit kerestem.
Köszönjük!

terranova56
terranova56 Wed, 2015-10-28 19:59

Ez az alaprecept
Lehet variálni, de szerintem nem érdemes
Ez így jó ahogy van
Annyi kiegészítés, ha nincs kel, sima káposztából is nagyon finom
üdv Ticcsi

Manyu1
Manyu1 Sat, 2014-08-30 15:22

Cak osztani tudom csato véleményét, így tökéletes :). Most is épp ezt főzöm, ki tudja hányadjára!

anyanéna
anyanéna / anyanéna Sat, 2012-10-27 07:22

Sőt mi több, ma még esőben is kimegyek a piacra, kelkáposztáért, olyan nagy kedvem lett hozzá.:)
Szép hétvégét!!

csato
csato Fri, 2012-10-26 18:21

Ez nem régies!Ez így tökéletes,így kell csinálni.Szerintem.Imádom!!!!!!!!!üdv Csató

143
kelkáposzta 1 kg
burgonya 600 g
majoranna 1 ek
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mangalica zsír 1 ek
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 2 ek