Bodzabogyó

Bodzabogyó

Leírás

A bodzák gazdag nemzetségébe tartozó faj, a feketebodza sötét kékes-lilás termése a bodzabogyó. A növény egész Európában előfordul, hazánkban is igen gyakori, találkozhatunk vele erdőkben, útszélen, de még a városokban is. A bodza termése nagyon egészséges, mivel magas az ásványi anyag és vitamintartalma. Vashiányban szenvedőknek különösen ajánlott a fogyasztása. A bodzabogyóból készíthető bor és pálinka is, ezek azonban meglehetősen drága termékek, lévén, hogy rendkívül munkaigényes az előállításuk. A bogyókból bodzalekvárt is főznek, leszárítva pedig gyümölcsteaként használható. A bodzabogyó gyűjtésekor ügyeljünk arra, hogy ne az út széléről, szennyezett levegőben élő növényről szedjük a termést!

Mikor vegyem

A bodzabogyó nyár végén, ősz elején érik.

hogyan tároljam

Hűvös helyen rövid ideig eltartható.

11 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek