Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás bodzabogyólekvár

Almás bodzabogyólekvár
Almás bodzabogyólekvár
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt itthon savanya almám. Valamikor régen, vagy tíz éve főztem már csak bodzából. Gondoltam, most kipróbálom almával keverve. Meglepően finom lett, perzse az alma egyből átvette a bodza színét, de szerintem így szebb is.
Nagyon szépen besűrűsödött, és ebből a mennyiségből, nekem három bébiételes üveg lett tele.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Érdemes sokkal többet készíteni, mert nagyon finom. Én is ezt teszem, csak nálunk még nem érett be teljesen a bodzabogyó.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az érett bogyókat villával lehúzkodjuk a szárakról.
  2. Az almát meghámozzuk, apróra szeleteljük.
  3. A gyümölcsöket jól megmossuk, egy lábasba tesszük.
  4. Hozzáadjuk a 20 dkg cukrot, és fél dl vizet öntünk alá.
  5. Húsz percen át  főzzük, majd leturmixoljuk.
  6. Visszatesszük a lábasba, rászórjuk a citromsavat. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
  7. Még melegen üvegekbe töltjük, tartósító a tetejére, lekötjük.
  8. Mehet a száraz dunsztba, míg ki nem hűl.

  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 098
elküldve: 3
receptkönyvben: 140
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás bodzalekvár, bodzabogyó-dzsem savanyú almával

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evacili
evacili Wed, 2012-09-05 22:35

Megcsináltam,nagyon finom lett. Csináltam sima bodzalekvárt is és annál rájöttünk, hogy nem szeretjük magosan, így átpaszíroztam. Az almának és bodzának csodás ízhatása van együtt. Érdemes kipróbálni.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2012-09-06 06:13

Kedves evacili !
Ugye ? Szerintem is nagyon finom és különleges íze van almával vegyítve.
Nem beszélve arról, hogy szaporítja is a lekvárunkat.
Gratulálok a sikeredhez !Szeretettel üdvözöllek. Anci

terranova56
terranova56 Tue, 2014-10-21 07:06

50 db közepes alma 3 bébiételes üvegbe? Nem semmi, de tudom elírás. Viszont jó a recept. Üdv: Ticcsi

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Tue, 2014-10-21 21:29

Kedves Ticcsi!

Valóban, egy szerkesztési hiba miatt szerepelt rossz mennyiség, eredetileg 50 dkg alma volt, javítottuk.

Üdv:
Kata

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2012-09-04 12:08

Kedves evacili !
Minket egyáltalán nem zavarnak a magok, de természetesen át lehet paszírozni,
ha vannak akik úgy jobban kedvelik.Örülök, hogy az én recimet választottad, köszönöm.
Sok sikert kívánok az elkészítéséhez !Üdv: Anci

evacili
evacili Tue, 2012-09-04 10:27

Kedves Ancika! Ha kaphatnék egy gyors választ... Most kaptam bodzát és a Te recepted szerint készíteném el. Ha nem paszírozod át, nem zavaróak a magok benne? Üdv: Cili

326
bodzabogyó 40 dkg
alma 50 dkg
cukor 20 dkg
citromsav 1 kávéskanál
nátrium-benzoát 1 késhegynyi