r
Nosalty Logó

Szaftos bodzabogyós puding

Lakos Benedek
Szaftos bodzabogyós puding
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pudinghoz

650
Kalória
9.7g
Fehérje
98.5g
Szénhidrát
25g
Zsír
88.9g
Víz
173.8g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
60.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pudinghoz

Összesen 650 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pudinghoz

Összesen 3900 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pudinghoz

Összesen 236 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98.5 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    88.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 650 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    150.1 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2182.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    673 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    793 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    591 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    533.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1456 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1013 micro
Összesen 3900 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 236 kcal

Elkészítés

A pudinghoz

  1. A bodzabogyót 100 g cukorral és a citrom levével egy fazékban feltesszük főni, majd alacsony lángon 5-7 percig rotyogtatjuk. Nem kell teljesen szétfőzni, maradjanak benne egész bogyók, de eresszen rendesen levet az egész.
  2. Közben elkészítjük a tésztát: a vajat kihabosítjuk a cukorral. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat elkeverjük a tejjel és a vaníliával, a fehérjékből pedig kemény habot verünk. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
  3. A cukros vajhoz felváltva hozzákeverjük a tojásos tejet és a lisztet, amíg egységes masszát nem kapunk. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tésztába a tojáshabot is.
  4. Előmelegítjük a sütőnket 180 fokra, és kivajazunk egy nagyobb kerámia sütőtálat. Az aljába öntjük a bodzás szószt, majd rákanalazzuk a masszát, és elegyengetjük. A sütőbe teszünk egy forró vízzel megtöltött tepsit, és a fölötte lévő rácsra tesszük a süteményünket.
  5. A pudingot nagyjából 35 percig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz. Tesztelhetjük tűpróbával, de ne ijedjünk meg, ha a közepe még enyhén „nyers”. Ha a puding szépen megemelkedett, levegős, és tapintásra felül sültnek tűnik, akkor már készen is van.
  6. Tálaljuk melegen, tejszínnel, tejszínhabbal, esetleg vanília fagylalttal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A bodzabogyó nem mindig kerül fel a nyári gyümölcsök radarjára, hajlamosak vagyunk csúnya mód megfeledkezni róla. Ezt orvosolandó jöjjön most egy isteni süteményrecept, ami változtat majd ezen.

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...